شهردار عسلویه نیامده، شبانه «فرار» کرد
کد خبر: ۹۸۳۲
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۰ - ۰۷ آبان ۱۳۹۶
تداوم بحران در شهرداری‌های استان با محوریت استانداری؛

شهردار عسلویه نیامده، شبانه «فرار» کرد

شهرداری‌های استان حال و روز خوشی ندارند، بحران آن اندازه زیاد است که کسی نمی‌تواند حتی تصورش را هم کند و به قولی «حتی تصور کردنش هم سخت است». دو هفته پیش بود که روزنامه بامداد جنوب در گزارشی به لفت و لیس 38 میلیارد تومانی در شهرداری عسلویه اشاره کرد و چند روز بعد هم در ضمن سرمقاله روزنامه از استاندار جدید بوشهر خواست تا به بی‌مدیریتی و بحران در شهرداری استان پایان دهد.
بامدادجنوب- مهدی محمدی:
شهرداری‌های استان حال و روز خوشی ندارند، بحران آن اندازه زیاد است که کسی نمی‌تواند حتی تصورش را هم کند و به قولی «حتی تصور کردنش هم سخت است». دو هفته پیش بود که روزنامه بامداد جنوب در گزارشی به لفت و لیس 38 میلیارد تومانی در شهرداری عسلویه اشاره کرد و چند روز بعد هم در ضمن سرمقاله روزنامه از استاندار جدید بوشهر خواست تا به بی‌مدیریتی و بحران در شهرداری استان پایان دهد. اما به‌نظر می‌رسد مانند همیشه این کیسه مردم است که سوراخ بوده و حضراتی که در مسند قدرت نشسته‌اند، با انواع و اقسام فشارها می‌خواهند هنوز هم در این عرصه کاسبی کنند.

روزنامه بامداد جنوب در طول چهار سال گذشته بارها و بارها به مساله شهرداری‌های مختلف استان اشاره کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات آن شده بود، جایی که سالانه میلیاردها تومان پول در قالب‌های مختلف خوابیده و تشکیلات مخوف قدرت در استانداری برای آن دندان تیز کرده و خود بخشی از ماجرا شدند. اشاره‌های بامداد جنوب متاسفانه به شکل‌های مختلفی دیده شد و عده‌ای این روزنامه را مغرض نشان می‌دادند اما نزدیک به دوماه از زمان شروع به کار شوراهای شهر، هنوز هم بسیاری از شهرها شهردار ندارد و دلیل اصلی آن نیز دخالت‌های مکرر دفتر شهری استانداری در این مسائل است.

دیر، کنگان، وحدتیه، نخل‌تقی، آبپخش، جم و... از جمله شهرهایی هستند که شهردار ندارد و دلیل آن هم تلاش برای فرستادن و منصوب کردن دوستان و نزدیکان خود در این شهرهاست. در برخی دیگر از شهرها نیز لابی‌های سنگینی برای فرستادن افراد مختلف صورت گرفته است که نیاز به توجه جدی دارد. ماجرای شهر عسلویه و شهرداری این شهر اما نوبر است. شهردار جدید که در روز معارفه از «تشییع جنازه و تدفین» سخن گفته بود، پس از دیدن عمق فاجعه فرار را بر قرار ترجیح داد و بدون آن‌که با استعفایش موافقت کنند، به شیراز رفت.

گفته می‌شود که در طول چهار سال گذشته نزدیک به 140 میلیارد تومان در این شهر خرج شده و امروز هم شهر بیش از 38 میلیارد تومان بدهکاری دارد. بامداد جنوب برخی از فاکتورهای حیف و میل را هم در دست دارد و از «لفت و لیس» اساسی که در این شهر شده، مطلع است اما مساله اینجاست که در استانداری بوشهر همان‌هایی که فامیل‌هایشان را برای کار در این شهر گسیل کردند، مانع از نتیجه‌بخش بودن تحقیقات شده و حتی سازمان بازرسی که در برخی موارد به خرید یک حبه قند گیر می‌دهد، چشمش را بر بدهکاری 38میلیارد تومانی و فاکتورهای آنچنانی در این شهر بسته است.
اهالی عسلویه اما این روزها به فاجعه‌ای فکر می‌کنند که شهرشان را در بر گرفته و کسی هم در استانداری نیست که به دادشان برسد، آنها در تماس با بامداد جنوب با بیان این‌که شهرداری ثروتمند عسلویه حتی هزینه پرداخت حقوق کارمندانش را هم ندارد، از طرف برخی‌ها در استانداری در فشار است تا مانع از افشای لفت و لیس‌‌ها و دزدی‌ها شود!!
اما فرار شهردار عسلویه، دستمایه نوشته‌ای برای یک پایگاه خبری در عسلویه شده و با طرح این سوال که: چگونه شد كه منابع مالي شهرداري پايتخت اقتصادي ايران به غايت فرّار رسيده است؟! می‌نویسد: شکي نیست که عرصه مدیریت عرصه توانایی و قابلیت است و حتما جناب آقاي عباس‌زاده فردي دارای پتانسیل‌های بالايي بوده‌ كه با علم به بدهي ٤١ ميلياردي اين مسووليت را پذيرفت اما عدم وجود اراده مثبت در مسوولان ارشد استان جهت رسيدگي و بازگرداندن اموالِ به غارت رفته شهرداري عسلويه ممكن است ايشان را براي تقديم استعفايش به شوراي شهر ترغيب کرده باشد.

گراوند كه مديريت موفق و با سابقه‌اي در گذشته دارد و هم‌اكنون به‌عنوان استاندار بوشهر كه امضاء و احكامش قاطع است قطعا از جريانات شهرداري عسلويه مطلع هستند شايسته مي‌بود قبل از استعفاي عباس‌زاده جلسه‌اي با وي برگزار مي‌كردند و مشكلات موجود در مسير ايشان را بررسي و با همكاري‌هاي لازم بحران موجود در مجموعه شهرداري عسلويه را به نحو مطلوبي مديريت مي‌كردند. باعث تاسف است كه شهرداري عسلويه به‌وسيله نااهلان به اين روز افتاده و وضعيت آن به حدي رسيده است كه نه تنها شوراي شهر قادر به پياده‌سازي پروژه‌ها و برنامه‌هاي خود ننیست بلكه كاركنان مجموعه شهرداري نيز جهت دريافت حقوقشان به مصابه هفت‌خان رستم به آن مي‌نگرند.

نکته جالب ماجرا اما آنجاست که شهردار سابق عسلویه که حکمش از سوی همان نهاد قدرت در استانداری امضا شده بود و عزم شهرداری جم را کرده بود، در نهایت حکم به دست ناچار است به استانداری برگردد و باید مشخص شود که او چه بلایی بر سر 180 میلیارد تومان پول بی‌زبان در عسلویه آورده است. در ادامه مطلبی که با نام گروهی از جوانان شهر عسلویه بازنشر شده، آمده است: ماجمعي از جوانان شهر عسلويه كه قبلا مدافع شهردار سابق بوده و خواستار ابقاي ماندگار به‌عنوان شهردار بوده‌ايم، اظهار ندامت و پوزش خود را به‌صورت علني از شوراي محترم اعلام و خواستار اعمال كامل حقوق به حق ضايع شده شهرداري به وسیله شهردار سابق در زمان مديريت فعلي هستیم تا عبرتي باشد براي ديگران كه از نجابت مردم شهر عسلويه سوءاستفاده ننموده و به حالت وقيحانه به اموال بيت‌المال دست درازي نكنند.
حال باید دید که در استانداری همان باند قدرت سابق زور دارند یا آن‌که استاندار جدید که با شعار پاکدستی و مبارزه با مفسدان آمده، می‌تواند این باند مخوف و دزد را متلاشی کند و با مردمداری، خاطره خوبی از خودش در ذهن مردم باقی بگذارد.
نظرات بینندگان