
بامدادجنوب- ابوعلی زرینقلم:
موضوع سپنتا نیکنام به یک مساله جدی و عجیب در کشور ما تبدیل شده و بهنظر میرسد که افکار عمومی کشور نتوانستهاند در مورد چرایی این مساله که یک شهروند ایرانی نمیتواند عضو شورای یک شهر شود، با خود به تفاهم برسند. مساله عضویت یک نفر در شورای شهر یزد که یک دوره هم عضو بوده و حالا بهنظر میرسد، به این دلیل میخواهند او را کنار بزنند که با رفتن او حتما فرد دیگری به شورا خواهد آمد، اگر عضویت یک غیرمسلمان در نهادهای حکومتی بد است، پس چرا آنها نماینده مجلس شورای اسلامی هستند؟
روز گذشته روزنامه بامداد جنوب در یادداشتی به مساله هویت و ماهیت در جامعه امروز ایران اشاره و تاکید کرد که متاسفانه در هر دو حوزه دچار بحران هستیم و دلیل آن هم ناسازگار بودن افکار برخی در حاکمیت با سطح انتظارات جامعه است. این افکار که برآمده از نظر چند نفر است برای 82 میلیون ایرانی دیگر غیرقابل هضم است و متاسفانه باعث شده تا دشمنان قسمخورده کشور، این مساله را پیراهن عثمان کرده و علیه کشورمان در سطح جهان فضاسازی کنند. در این میان اما عقلای قوم به میدان آمده و تلاش دارند تا به هر شکل ممکن به این مساله پایان دهند. در طول روزهای گذشته بسیاری از چهرهها و شخصیتها در این مورد واکنش نشان دادند، حتی ضرغامی بهعنوان یک چهره اصولگرای نزدیک به نظردهندگان در عدم عضویت سپنتا نیکام هم صدایش بلند شد و به این مساله معترض شد.
تداوم این بحران، علاوه بر آنکه این روزها نیکنام را چهرهای ملی و شاید هم بینالمللی کرده باشد، باعث شد تا روز گذشته در این مورد چند واکنش متفاوت پیدا شود. از یکسو مجید انصاری با انتقاد از موضع شورای نگهبان در این مورد برای مناظره با یکی از اعضای شورای نگهبان درباره این موضوع اعلام آمادگی کرد. در صفحه این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در اینستاگرام آمده است: «در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران از سوی دشمنان متهم به نقض حقوق بشر و اقلیتهای دینی و مذهبی میشود، اقدام ناموجه دیوان عدالت اداری به استناد نظریه شورای نگهبان در تعلیق فعالیت سپنتا نیکنام در شورای اسلامی شهر یزد بعد از آنکه یک دور عضویت این شورا را عهدهدار بودند موجب ناراحتی و نگرانی دوستان انقلاب و خوشحالی عوامل ضد انقلاب گردیده است. آنچه تاکنون در توجیه این اقدام نادرست صورت گرفته، خصوصا مطالبی که از سوی دو تن از اعضای شورای نگهبان در شبکه دوم سیما گفته شد، بسیاری از فضلای حوزه و اساتید حقوق کشور را متعجب و متاسف نمود! و ضربه شدیدی بر اعتبار شورای نگهبان وارد ساخت.»
این موضوع بلافاصله با واکنش سخنگوی شورای نگهبان مواجه شد و او کلا صورت مساله را پاک کرد و آب پاکی روی دست همه ریخت و گفت: نظرات شورای نگهبان بهدلیل اینکه فقهی و حقوقی است، قابل مناظره نیست.
این سخنان عجیب عباسعلی کدخدایی یعنی اینکه هیچ وقت فقیه نمیتواند نظر فقهی یک فقیه دیگر را مورد تشکیک قرار دهد، در حالی که اصل در اسلام سیاسی شیعی که آن را از دیگر مذاهب اسلامی متمایز میکند، اصل انطباق بر مقتضیات زمان است. او در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا گفت: این مساله مانند این است که اعلام کنیم با مجلس بنشینیم و مناظره کنیم. اینگونه موارد مناظرهپذیر نیست، زیرا نظر کارشناسی و فقهی و حقوقی است!!
اما در بعد دیگر، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز وارد گود شد و به آسیبشناسی این مساله پرداخت. احمد توکلی در ضمن یادداشتی همان مسالهای که ما در ابتدای این گزارش مطرح کردهایم را آورده و نوشته است: نخستین و مهمترین پرسش این است که اگر حضور یک اهل کتاب در شورای شهر یزد محل اشکال است، چرا در مجلس شورای اسلامی که با یک رأی، برخی طرحها و لوایح رد یا تصویب میشوند و یا وزیری رأی اعتماد میآورد و یا نمیآورد، چندین نفر از هموطنان اهل کتاب حاضرند؟ به یاد داریم که امام این قانون اساسی را بهعنوان اسلامی پذیرفتهاند.
این در حالی است که یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور با تاکید بر اینکه مصوباتی مانند لغو عضویت سپنتا نیکنام عضو زرتشتی شورای شهر یزد به فضاسازی علیه ایران کمک میکند، گفت: برای اینکه ثابت کنیم رای مردم تاثیرگذار است نباید به این حواشی دامن زنیم. عبدالرضا هاشمزایی با اعتقاد به این که «هیاترئیسه مجلس و شخص آقای لاریجانی و همچنین نمایندگان مجلس باید در مقابل این مصوبه محکم بایستند» گفت: بهنظر میرسد «هیات حل اختلاف شوراها» باید نسبت به این موضوع رسیدگی کند، زیرا اختلافی بین قوا وجود ندارد که در «هیات حل اختلاف قوا» این موضوع مطرح و بررسی شود.
حالا باید دید نظر 82 میلیون ایرانی و نمایندگان مجلس و بسیاری از فقهای کشور به کرسی مینشیند یا آنگونه که سخنگوی شورای نگهبان گفته، نظر فقهی و حقوقی این 12 نفر قابل مذاکره نیست!