استان بوشهر ظرفیت مناسبی برای مدارس طبیعت است
کد خبر: ۹۸۵۵
تاریخ انتشار: ۳۳ : ۱۵ - ۰۹ آبان ۱۳۹۶
مرد سه‌شنبه‌های بدون خودرو با حضور در غرفه روزنامه بامداد جنوب؛

استان بوشهر ظرفیت مناسبی برای مدارس طبیعت است

مرد پرتلاش پردیسان، مرد سه‌شنبه‌های بدون خودرو، کسی که سال‌هاست مردانه‌وار برای ترویج مدارس طبیعت در سراسر ایران عزیز می‌جنگد، به همراه مدیر کارخانه شرکت میلاترن بوشهر که «کارآفرینی پایدار» است، روز گذشته با حضور در غرفه بامداد جنوب درباره مسائل زیست‌محیطی سخنرانی کردند. برای
استان بوشهر ظرفیت مناسبی برای مدارس طبیعت استبامدادجنوب- هدي خرم آبادي:
مرد پرتلاش پردیسان، مرد سه‌شنبه‌های بدون خودرو، کسی که سال‌هاست مردانه‌وار برای ترویج مدارس طبیعت در سراسر ایران عزیز می‌جنگد، به همراه مدیر کارخانه شرکت میلاترن بوشهر که «کارآفرینی پایدار» است، روز گذشته با حضور در غرفه بامداد جنوب درباره مسائل زیست‌محیطی سخنرانی کردند.
برای حضور محمد درویش در غرفه بامداد جنوب به ورودی 17 مصلای امام خمینی (ره) رفتیم اما رسیدن ما به غرفه بامداد جنوب در حدود ده دقیقه زمان‌بر شد. دوستداران محمد درویش از این طرف و آن طرف، از این غرفه و آن غرفه دست او را به گرمی می‌فشردند و ارادت خود را به او نشان می‌دادند.
نشست با سخنرانی درویش آغاز شد. وی دقایقی را به سخن گفتن در خصوص مدارس طبیعت و ظرفیت ایران برای راه‌اندازی مدارس طبیعت اختصاص داد.

به گفته درویش، امروزه دیگر به واسطه گستردگی شبکه‌های مجازی اغلب مردم در خصوص مدارس طبیعت اطلاعاتی دارند. استان بوشهر یکی از هفت استان کشور است که هنوز مدرسه طبیعتی ندارد. در حال حاضر در 24 استان مدرسه طبیعت راه‌اندازی شده و وجود 57 مدرسه طبیعت می‌تواند نویدبخش روزهای خوبی برای محیط زیست ایران باشد.
عاشق طبیعت است و ایران. با دقت بسیاری در خصوص مدارس طبیعت و نقش تاثیرگذار و اهمیت آنها سخن می‌گوید. در ادامه این‌گونه توضیح داد که مهم‌ترین ویژگی مدارس طبیعت این است که کودکان 3 تا 12 سال را پذیرش می‌کند و دانش‌آموزان در این مدارس پاسخ پرسش‌هایشان را کشف می‌کنند؛ اتفاقی که در آموزش و پرورش ما نیفتاده و جای خالی آن به‌شدت احساس می‌شود.

درویش با بیان این‌که تلاش داریم در مدارس طبیعت به شیوه متفاوتی کار کنیم، افزود: دانش‌آموزان در کنار لذت‌هایی که در مدارس طبیعت می‌برند، پاسخ پرسش‌هایشان را کشف می‌کنند. ما در مدارس طبیعت کتابخانه داریم اما کودکانمان را مجبور به خواندن کتاب نمی‌کنیم ولی تشویقشان می‌کنیم که برای اطلاعات مورد نیازشان به کتاب‌ها مراجعه کنند. در مدارس طبیعت رقابت و زنگ آن‌گونه که در مدارس عادی وجود دارد، مطرح نیست. بچه‌ها از حضورشان در مکانی که شبیه طبیعت است لذت می‌برند و خروجی مهم و تاثیرگذار آن، این است که خاطرات خوش به آنها کمک می‌کند و انگیزه می‌دهد که چگونه از طبیعت محافظت کنند.

سال‌هاست که برای توسعه مدارس طبیعت تلاش می‌کند و همواره از همه تریبون‌هایی که در اختیار دارد به دوستداران طبیعت تاکید می‌کند که این مدارس را حمایت و طبیعت زیبایمان را حفظ کنند.
به گفته وی، حضور ذهن، اعتماد به نفس و کار تیمی از جمله مزیت‌های مدارس طبیعت است. کار این مدارس فقط تربیت نسل نیست بلکه تربیت نسلی است که بهترین حضور ذهن را داشته باشد. در بررسی‌های انجام شده بین 20 تا 28 درصد ضریب یادگیری دانش‌آموزان افزایش پیدا کرده تا 40 درصد بیش‌فعالی کاهش یافته، تعدادی از کودکان اوتیسم درمان شدند و نشانه‌های درمان آنها مشخص است.

درویش در ادامه تاکید کرد: جذب دانش‌آموختگان رشته‌های ‌آموزش، منابع طبیعی و محیط زیست در این مدارس اولویت است. تاکنون 830 نفر تسهیلگر را آموزش داده‌ایم و بازار مدارس طبیعت، یکی از سبزترین بازارهاست که باید به روی دوستداران واقعی طبیعت باز شود. هشت میلیون و 600 هزار نفر در ایران می‌توانند وارد مدارس طبیعت شوند و به‌دنبال آن می‌توانیم یک و نیم میلیون شغل ایجاد کنیم. این در حالی است که دولت در برنامه پنج ساله توسعه ششم متعهد شده که هر سال حدود یک میلیون شغل معادل 770 هزار میلیارد تومان ایجاد کند که برابر با 15 برابر بودجه بزرگ‌ترین وزارتخانه ایران یعنی وزارت بهداشت و درمان است.

در ادامه نشست، حبیب صادقی در خصوص انرژی‌های نو مطالبی را ارائه کرد. صادقی مدیر کارخانه‌ای است که در سال 96، واحد نمونه صنعتی انتخاب شده و هدف آنها از فعالیتشان، «کارآفرینی پایدار» است. وی با بیان این‌که پرداختن اندیشه‌ای گروهی به گفتمان و جستارهای انرژی‌های پاک (نو-برگشت‌پذیر) موجب خشنودی و خرسندی است و سود جستن از این دست انرژی‌ها امیدی است برای بهبودی بیماری هلندی و نفرین نفت که دست به گریبان این سرزمین شده است، گفت: با وجود سوخت‌های زیرزمینی و ارزش کم حامل‌های انرژی روی آوردن به انرژی‌های پاک در کشور دچار بی‌مهری شده است که پیامدهایی چون آلودگی محیط زیست، بحران‌ها، گرم شدن اتمسفر، اسیدی شدن آب‌ها، بیابان‌زایی و جنگل‌زدایی و ... را در بر خواهد داشت.

به گفته وی، انرژی باد امروزه به‌صورت توربین‌های بادی-بالن‌های رفت و برگشتی توربین‌های بالنی، ژنراتورهای بادی برون‌پره مورد استفاده قرار می‌گیرد. انرژی خورشیدی نیز به شکل پنل‌های خورشیدی فتوولتائیک، دودکش‌های خورشیدی و ژنراتورهای حرارتی مورد توجه دانشمندان قرار گرفته است.
در پایان نشست به حاضران هدیه ناقابل محیط زیستی که با اندک وسع مالی روزنامه تهیه شده بود، به رسم یادبود تقدیم شد. کیسه‌های پارچه‌ای زباله برای خودرو اندک وسع روزنامه بود که در راستای وظایف محیط زیستی‌مان متعهد به انجام آن شدیم. از اتفاقات جالب این نشست این بود که دوستداران مرد پرتلاش پردیسان همزمان با سخنرانی محمد درویش در غرفه روزنامه بامداد جنوب، بنر تقدیر و تشکری را برای فرزند خلف ایران و برای یار بی‌ادعای طبیعت وطن نصب کردند. آن‌گاه که صدای مردم و وطن باشی، هیچ‌کس و هیچ چیز تو را از صفحات تاریخ این مرز بوم نه می‌تواند انکار کند و نه حذف. تو مرد پرتلاش پردیسان هستی تا ابد. به امید آن‌که در ایران عزیز و به‌ویژه استان بوشهر شاهد توسعه مدارس طبیعت باشیم. قطعا راه‌اندازی مدارس طبیعت در استان بوشهر حمایت مسوولان محترم را برای آسان کردن روند اداری این مدارس می‌طلبد. در اندیشه حفظ محیط زیست، فرزندانمان را از کودکی با میراث غنی طبیعی‌مان آگاه کنیم تا در آینده به جای محمد درویش، درویش‌ها داشته باشیم.
نظرات بینندگان