bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۶۴۹۶
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۲ - ۰۴ مهر ۱۴۰۳
شروع بی‌رمق کنسرت‌ها در بوشهر؛
الهام بهروزی: کنسرت‌ها در بوشهر بعد از پایان ماه محرم و صفر، شروع کم‌رونقی داشته است، این در حالی است که برخی از شهروندان بوشهری خواهان برگزاری کنسرت‌ علیرضا قربانی، لیان، علی قمصری و... در استان هستند و می‌گویند که اجرای «لیان» در بوشهر برای ما یک آرزو شده است.

الهام بهروزی

زندگی مدرن هر چقدر که به زندگی مردمان امروزی آسایش و رفاه بخشیده، کمتر آرامش و روح داده است. همین خلأ موجب شده تا اهالی امروز همواره احساس کنند که گمشده‎‌ای دارند. گمشده‌ای که می‌توان آن را از طریق هنر جست. «شادی» و «امید» شاید مهم‌ترین گمشده‌های انسان‌های عصر مدرنیته باشند که می‌توان آن را با زبان هنر به‌ویژه موسیقی بر جان جاری کرد.

قطعا موسیقی برای جامعه ملتهب و رو به افسردگی امروز می‌تواند نوش‌دارویی شفابخش باشد به خصوص بعد از پایان ماه‌های محرم و صفر که نیاز است دوباره امید و نشاط به جامعه تزریق شود. از همین رو، هر ساله با پایان ماه‌های سوگواری برای سالار شهدا، بازار موسیقی، هنری که شادی‌بخش و امیدافزاست، بیش از هر زمانی گرم می‌شود و کنسرت‌های موسیقی یکی پس از دیگری به روی صحنه می‌روند و به زندگی مردم گرمی و هیجان دوباره می‌بخشند.

بوشهر یکی از نقاطی است که مردمش همواره با موسیقی و اجراهای صحنه‌ای رابطه خوبی داشته و دارند. از این‌رو، این استان همیشه یکی از استان‌های پیشتاز در اجراهای صحنه‌ای بوده است، هرچند در سه سال اخیر به‌دلیل برخی از سیاست‌ها و شرایط اجتماعی و اقتصادی از حجم برگزاری کنسرت‌ها در این استان کاسته شده است ولی باز هم در این بازه زمانی نیز جشنواره‌هایی برگزار شده و اجراهایی روی صحنه رفته و شوری در کالبد جامعه دمیده شده است.

اما انتظار می‌رفت که در سال جاری با پایان ماه محرم و صفر، استقبال تهیه‌‎کنندگان موسیقی برای اجراهای صحنه‌ای روبه فزونی بگذارد ولی تا لحظه نگارش این گزارش، خبری از درخواست موسسات برگزارکننده موسیقی به مانند دهه قبل نیست و طبق اطلاعاتی که نگارنده کسب کرده در 10 روز اخیر تنها دو مجوز برای برگزاری کنسرت ارائه شده که در هفته‌های پیش‌رو در شهر بوشهر به روی صحنه خواهند رفت.

یک تهیه‌کننده موسیقی در این باره به بامداد جنوب گفت: متاسفانه شرایط اقتصادی و برخی از سختگیری‌ها و محدودیت‌ها در دولت سیزدهم موجب شد که دیگر میل و رغبتی برای برگزاری کنسرت در بوشهر نداشته باشیم. مسوولان استانی در راس آن مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به‌جای اینکه حامی هنر موسیقی باشد، با سکوت در برابر کارشکنی‌های برخی از نهادها عملا پشت موسیقی و فعالان این بخش را خالی کردند. متاسفانه در این میان معاونت هنری این اداره‌کل نیز در سه سال اخیر با تصمیم‌گیری‌های محافظه‌کارانه موجب شد که برخی از ما موسسات برگزارکننده قید برگزاری کنسرت را در این دوره بزنیم؛ چون آن‌ها نه تنها از ما حمایتی نکردند بلکه برخی از همکاران ما را که در حوزه اجراهای صحنه‌ای باتجربه و معتبر بودند نیز بنا به دلایل مضحک برای مدتی از فعالیت تعلیق کردند.

وی که بنا به دلایلی نخواست هویتش فاش شود، تاکید کرد: در دولت چهاردهم هم زمانی درخواست برای برگزاری کنسرت می‌دهیم که هنر موسیقی شان و جایگاه از دست رفته خود را پیدا کرده باشد و به دغدغه و تلاش ما در این زمینه احترام گذاشته شود؛ چون ما داریم یک کار سخت و وقت‌گیر را برای تزریق امید و شادی به جامعه روان‌خسته امروزی انجام می‌دهیم. انتظار نداریم که کسی برای ما کف بزند، ولی توقع داریم که مسوولان فرهنگی کنار ما بایستند نه در برابر ما. وقتی مجوزی صادر می‌کنند، پای امضای خود در این مجوز بمانند.

متاسفانه برخی از اتفاقاتی که در جریان برخی از کنسرت‌ها در دولت سیزدهم افتاد، موجب شد که بسیاری از تهیه‌کنندگان شناسنامه‌دار استان دیگر به سمت برگزاری کنسرت نروند. این در حالی است که جامعه مخاطب بوشهر با همه گرانی‌ها و تورم افسارگسیخته خواهان برگزاری کنسرت در استان هستند.

یک شهروند بوشهری در این رابطه به بامداد جنوب گفت: در دولت سیزدهم با وجود اینکه مسوولان دم از حمایت هنر و فرهنگ زدند ولی در عمل ما رفتارها و تصمیم‌هایی را شاهد بودیم که به انزوای هنر دامن زد. این مسوولان با در نظرگرفتن سلیقه اقلیتی، اکثریت را در بخش محتوایی پس زدند. این رفتار موجب شد که هنر در استان تقریبا از نفس بیفتد. شما برگزاری کنسرت‌ها را در دولت روحانی و دولت رئیسی در استان بوشهر مقایسه کنید، ببینید که چطور اجراهای صحنه‌ای در دولت سیزدهم رو به کاهش گذاشت؟ مسوول این کاهش به راستی کیست؟ اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در این زمینه چه کاری کرد؟

وی با تاکید بر اینکه امیدواریم در دولت پزشکیان کنسرت‌ها دوباره رونق بگیرند، افزود: یکی از مهم‌ترین کارکردهای هنر شادی‌افزایی در جامعه است. بنابراین امیدواریم در این دولت مدیرانی برای ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب کنند که هنرشناس باشند و هنر را مغایر با ارزش‌ها و باورها ندانند، چون ذات هنر شاد و پرتحرک است. بنابراین موسیقی هم ذات شاد و تحرک‌آفرینی دارد و کمک می‌کند به جامعه که به سمت افسردگی نرود.

این شهروند در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه انتظار دارید که بیشتر چه کنسرت‌هایی در ماه‌های پیش رو در استان برگزار شود، گفت: کنسرت گروه لیان. ما یک گروه حرفه‌ای مثل لیان و یک هنرمند حرفه‌ای مثل شریفیان داریم اما هرگز خودمان از هنرش در استان بنا به اعمال سلیقه و کینه‌توزی یک‌سری افراد با این هنرمند نخبه نتوانسته‌ایم فیض ببریم. چرا؟ اگر ایشان موردی یا مشکلی دارد پس چرا در تهران می‌تواند اجرا کند یا سفیر موسیقی نواحی کشور در خارج از کشور باشد؟ به نظر مشکل نوع نگاه افراد مغرض است که به هنر و هنرمندان نخبه استان دارند و این مایه تاسف است که سال‌های سال ما را از اجرای شاخص‌ترین گروه موسیقی بوشهری محروم کرده‌اند و هیچ‌کس هم ظاهرا یارای مقابله با این تصمیم را ندارد!

بدیهی است اجرای گروه موسیقی لیان بوشهر از سال 93 تا کنون بنا به دلایل نامشخصی در بوشهر ممنوع شده است. این در حالی است که این گروه یکی از باسابقه‌ترین و باتجربه‌ترین گروه‌های موسیقی بومی است که در طول سال‌ها فعالیت خود با توجه ویژه به موسیقی اصیل بوشهری و جنوبی نقش شگرفی را در بازنمایی این هنر دیرینه و غنی به دیگر نقاط ایران و جهان ایفا کرده است. حال باید دید که این گروه در دولت پزشکیان بخت حضور در روی صحنه در استان بوشهر را می‌یابد یا خیر؟

یک شهروند دیگر هم در این خصوص به بامداد جنوب گفت: ما در بوشهر گروه‌های موسیقی موفقی داریم که از جمله آن‌ها می‌توان به گروه موسیقی لیان، هیرون، آوای موج و... اشاره کرد که متاسفانه این گروه‌ها اغلب در خارج از استان به روی صحنه می‌روند و خود ما از اجراهای پرشور آن‌ها بی‌نصیب هستیم! امیدواریم که این گروه‌ها به زودی در بوشهر هم به روی صحنه بروند.

به گفته وی، موسیقی بوشهر یکی از جذاب‌ترین و پرمخاطب‌ترین موسیقی بومی ایرانی است که هم محتوا دارد و هم فرم شکیل و هیجان‌انگیزی. این موسیقی حکم یک دارو را دارد اما متاسفانه مسوولان ما قدرت و ماهیت این موسیقی را چندان جدی نمی‌گیرند و همین مساله موجب شده که در برنامه‌ریزی خود برای اجرای صحنه‌ای در استان کمتر به موسیقی بومی توجه داشته باشند. اغلب اجراها در استان ما خلاصه شده در اجراهای پاپ! درست این سبک بسیار جوان‌پسند و درآمدزاست ولی مدیران فرهنگی باید تهیه‌کنندگان موسیقی را به سمت حمایت از موسیقی اصیل ایرانی و بومی هم سوق بدهند. برای مثال از هر سه مجوزی که برای اجراهای صحنه‌ای می‌دهند یک مجوز را برای موسیقی بومی یا ایرانی در نظر بگیرند. مثل سیاستی که در دوره‌ای در دولت روحانی به‌صورت یک قانون درآمد و تهیه‌کنندگان بوشهری موظف بودند در کنار دو اجرای پاپ، یک مجوز برای موسیقی بومی و ایرانی بگیرند. همین روند ضمن اینکه به تنوع‌بخشی اجراهای موسیقایی در استان منجر شد، نگاه مخاطبان را به سمت این ژانرهای موسیقایی نیز سوق داد.

این شهروند در پاسخ به این سوال مبنی بر اینکه انتظار دارید در ماه‌های پیش‌رو کدام کنسرت‌ها در استان برگزار شود، بیان کرد: کنسرت علیرضا قربانی، اپرای «پیروز و پریزاد» علی قمصری و گروه لیان که اجرایش در بوشهر برای ما به یک آرزو تبدیل شده است. امیدوارم در دولت پزشکیان شاهد یک تحول در حوزه موسیقی استان باشیم و دوباره بازار کنسرت‌ها از هر طیف و سلیقه‌ای در بوشهر گرم شود.


برچسب ها: کنسرت ، بوشهر ، لیان
نام:
ایمیل:
* نظر: