تبلیغات انتخابات مجلس روز گذشته با حال و هوای عجیب و حاشیههای مرتبط به این روزها آغاز شد تا کاندیداها بتوانند در فرصت یک هفتهای که در اختیار دارند، با معرفی و ارائه برنامههای خود، اعتماد مردم را جلب کنند. روندی که در این مدت فضای خیابانها و پیادهروها را هم عوض کرده است. با این حال فضای مجازی همچنان درگیر خبر تائید و یا رد صلاحیت دو کاندیدای مطرح در حوزههای دشتی و تنگستان و همچنین دشتستان بود و در نهایت با خبر تذکر شدید به مدیر سایتی که این اخبار را منتشر کرده بود، تب و تاب خبر تائید صلاحیتها فروکش کرد تا فعالیتهای انتخاباتی کمی از لاک مجازی بودن خارج شده و در ستادها شکل حقیقی به خود بگیرد.
هر چند هیچ کدام از این ستادهای انتخاباتی، در این دو روز هنوز نتوانستهاند موجی ایجاد کرده و نظر مردم به خود را تغییر دهند. با این حال به احتمال زیاد این روزها کاندیداهای محترم با کت وشلوراهای اتو کشیده را همه جا خواهیم دید؛ چه در صف نماز جماعت مسجد محل، چه در مراسمهای ختم و یا حتی ممکن است شما در بیمارستان با یک کاندیدای انتخاباتی مواجه شوید که مشغول عیادت از یک مریض است.
فاطمه ع جوان بیست هفت سالهای که در حال عبور از کنار یکی از ستادهای انتخاباتی است سرعت خود را کم میکند تا با مطالعه پرشور تبلیغاتی، از برنامههای این کاندیدا مطلع شود.
او در پاسخ به سوال خبرنگار میدانی ما که پرسید کدام یک از کاندیداها نظر شما را جلب کرده است، گفت: فعلا به مرحله تصمیمگیری نرسیدهام از کنار هر ستادی که میگذرم سعی میکنم نگاهی به روزمه و برنامههای کاندیداها داشته باشم.
هر چند بورشو و پوستر تنها چیزی نیست که در ستادها ارائه میشود، مشاهدات ما میگوید در یکی از ستادها به جوانان حاضر در ستاد و هوادارانش بستنی نعمت میدهند، چند قدم پایینتر نیز در ستاد دیگری با ساندویچ از حاضران در ستاد تبلیغاتی پذیرایی میشود اما آنچه بیش از همه چیز جدای از موزیکها و نحوه عکس گرفتنها و فیگورهای متفاوت کاندیداها جلب توجه میکند، این است که رقبای جریانهای سیاسی، ستادهای خود را عموما در کنار هم بنا کردهاند. و تنها چند قدم میان آنها و رقیبشان فاصله است.
با این حال حاشیهها در شهرستان بیش از مرکز استان خواهد بود، بهخصوص در شهرستانهای گناوه و دیلم که کاندیداهای بومی دارند و حتی ممکن است کار به جمعآوری بنرهای تبلیغاتی نیز برسد.
با این حال علی م که 37 سال سن دارد میگوید اگر هواداران جریانهای سیاسی یک درصد احتمال بدهند که ممکن است انتخابات به مرحله دوم برسد، پس لطفا به هیچ عنوان سعی به تخریب یک دیگر نکنند و با اخلاقمداری جریان رقابت را پیش ببرند تا آنچه که به سود مردم است، رخ دهد.
هر چند در این دو روز نمیتوان پیشبینی کرد و یا به یک نتیجه قطعی رسید. باید دید آیا در روزهای پایانی شاهد موج تبلیغاتی خواهیم بود یا خیر. با این حال با اطمینان میتوان گفت هر اتفاقی که رخ دهد، برنده مردم هستند که با رای و انتخاب خود یک نفر را راهی بهارستان میکنند اما در حال حاضر شاید جالب باشد بدانید که چه کسانی در این انتخابات حضور دارند. ستاد انتخابات استان بوشهر طی یک بیانیهای لیست نامزدهای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان را منتشر کرد. بر اساس این لیست 50 نامزد در چهار حوزه انتخابیه رقابت میکنند، که به شرح زیر است:
در حوزه انتخابیه بوشهر،گناوه، دیلم: 1زینب اسماعیلی 2- عبدالکریم جمیری 3- عیسی حبیبی 4- ضرغام حیدریه 5- عبدالحمید خدری 6- حسین خضری 7- مهدی رنجه 8- علی زارعی 9- فرهاد سرخوشپور 10 حمید شاه بندرزاده 11- زهرا عرفان 12- رامین غلامعلی شاهی 13- عبدالناصر غلامی14- غلامعلی قادریان 15- اسماعیل کاظمی 16- حمیده کللی خورموجی 17- سیدکریم موسوی 18- سیدابراهیم مومنی به رقابت میپردازند.
در حوزه انتخابیه تنگستان نیز 1-امید بازیار 2- عبدالحسین برزگری 3- محمد پاکدل 4- صمد سلامی 5- سیدکمالالدین شهریاری 6- یدالله شیخیانی 7- عباس فقیه 8- مهدی کمالی 9- حیدر منصوری به رقابت خواهند پرداخت.
در حوزه انتخابیه دشتستان هم 1-روح الله احمدزاده 2- فاطمه باصولی 3- امید رستمی 4- اسما زارعی 5- محمدباقر سعادت 6- سیدمحمود شجاعی 7- اسمعیل ضیاء 8- علی کرم علیپور 9- عینالله علیپور فرزند حسن 10- غلامرضا مختاری 11- ملک مرادی و 12- عین الله علیپور که از ادامه حضور در عرصه انتخابات انصراف داد.