بامدادجنوب- مریم خوئینی:
ستاد انتخابات کشور و ستادهای انتخابات در بسیاری از استانها تشکیل شده است. وزارت کشور بر اساس جدول زمانبندی انتخابات در حال فراهم کردن زمینههای برگزاری دو انتخابات مهم است اما خبرهای انچنانی از اردوگاه اصولگرایان مخابره نمیشود، روشن است که اصولگرایان راه سختی پیشرو دارند تا جایی که دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری، که بهگفته تئوریپرداز اردوگاه اصولگرایان است و در دورهای زمینه معرفی و پیروزی یک کاندیدای اصولگرا را فراهم کرده، با معترف شدن به حساسیتهای خاص در این دوره، میگوید اصولگرایان باید بدانند که برای رقابت با اصلاح طلبان نیازمند وحدت هستیم.
محمدرضا باهنر معتقد است اگر دوستان قبول دارند برای رقابت با اصلاحطلبان نیازمند وحدت هستیم، پس از این اصول بیرون نزنند. در جریان انتخابات اصولگراها ناچار به ائتلاف هستند، البته ائتلاف دست برداشتن از اصول نیست. اینگونه اظهارنظر رسایی، آب به آسیاب دشمن ریختن است. حال مشخص نیست ائتلافی که باهنر از آن دم میزند چه فرجامی داشته باشد اما ممکن است در جبهه مردمی نیروهای انقلاب ظهور و نمود پیدا کند، هر چند همه جریانهای اصولگرا به نتیجه اتفاقاتی که در جبهه مردمی نیروهای انقلاب رخ میدهد، خوشبین نباشند.
باهنر روز گذشته در نشست خبری خود در پاسخ به سوالی پیرامون این تشکل و اینکه آیا ساز و کار جدید نیروهای انقلابی در قالب جبهه مردمی در نهایت برای آنها موفقیتآمیز خواهد بود یا خیر، گفت: ما چون حزب فراگیر در کشور نداریم متاسفانه همه جریانات سیاسی عمده وقتشان در انتخابات صرف تحکیم وحدت داخلی میشود. بعضا تا ۸۰ درصد انرژی فعالان سیاسی برای وحدت درونی صرف میشود و ۲۰ درصد بقیه برای رقابت با رقیب باقی میماند و به همین دلیل هر دوره ساز و کارهای جدیدی مطرح میشود و متاسفانه این داستان ادامهدار است.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین با یادآوری آنچه که در انتخابات اسفندماه سال گذشته رخ داد، گفت: ما در انتخابات مجلس دهم مجموعه وحدت را ایجاد کردیم و شاید ۷۰ تا ۸۰ درصد فعالان سیاسی منسوب به اصولگرایان در آن حضور داشتند. ما قصد نداریم این دیوار را خراب کنیم، بلکه میخواهیم ۲۰ درصدی هم که بیرون ماندند به زیر چتر بیایند به همین دلیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب شکل گرفت.تقریبا اکثر فعالان سیاسی در این جبهه حضور دارند، البته همیشه اختلاف سلیقه وجود دارد و نقدهایی روی میدهد. شاید اشتباه برخی در این باشد که تصور میکنند لازمه این وحدت و ائتلاف، ائتلاف و وحدت فلسفی است در حالی که چنین نیست، چراکه نه میشود و نه ما اراده داریم که هر کس به این جبهه میپیوندد، همه مواضع ما را قبول کند اما تاکید میکنیم که در انتخابات نیاز به ائتلاف جامع داریم.
هرچند چهرههای سرشناس این جریان سیاسی بر ائتلاف جامع تاکید میکنند اما تا به امروز نتوانستهاند به یک گزینهی واحد و نهایی برسند. هرگاه در این مورد از ایشان سوال میشود با پاسخهای شبیه به هم مواجه میشویم. باهنر در نشست خبری خود، درباره کاندیدای نهایی اصولگرایان نیز گفت: تعداد کسانی که علاقه دارند به انتخابات ورود کنند، زیاد است و کارها برای انتخاب نفر نهایی شروع شده است اما فعلا فرد نهایی انتخاب نشده است.
در این میان دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین نیز معتقد است که اصولگرایان برای رسیدن به گزینه نهایی راه دشواری در پیش دارند، چراکه وضعیت در این اردوگاه شفاف نیست و کمی تا قسمتی ابری بهنظرمیرسد. رئوفیان جبهه مردمی نیروهای انقلاب را هم یک پدیده جدیدی خواند که برای اولینبار با هدف تجمیع طیفهای اصولگرا و مهندسی انتخابات شکل گرفته است، احزاب و گروههای سیاسی در خلق آن هیچ نقشی نداشتهاند و همین جای سوال است که چرا باید مهندسی انتخابات و آرایش سیاسی انتخاباتی که کار احزاب است به اشخاص سپرده شود؟ هر چند به گفته این فعال سیاسی در اظهارات یکی از این آقایان آمده بود که فضای سیاسی جامعه از دست فعالان سیاسی در حال انتقال به دست فعالان اجتماعی است که به اعتقاد من این سخن ناشی از نداشتن تعریف درست از کارکرد، ماهیت و ساخت فعالیتهای اجتماعی با فعالیتهای حرفهای سیاسی است اما در جبهه مقابل و در اصلاحطلبان بسیاری معتقد هستند که این جریان سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تکلیفش روشن است، چراکه اکثریت اصلاحطلبان، نسبت به شخص روحانی نظر مساعد دارند. موضوعی که تئورسینهای جناح راست نیز بر آن واقف هستند.