کنون دو آبشیرین کن در بوشهر و کنگان فعالند که هر کدام روزانه 10 هزار مترمکعب آب تولید میکنند. این میزان پنج درصد از نیاز مردم استان بوشهر به آب آشامیدنی را شامل میشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر در گفتوگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: در گذشته60 درصد از منابع آب استان از سد کوثر در استان کهگیلویه و بویر احمد، 35 درصد از منابع آب کازرون، و بقیه از چاههای درون استان تامین میشد که با ساخت این دو آبشیرینکن در استان هم اکنون پنج درصد از تکیه بر این منابع کاهش یافته است.
کیقباد یاکیده افزود: با ساخت چهار آبشیرینکن جدید، تا دو سال آینده 28درصد از آب آشامیدنی استان از این طریق تامین می شود.
وی با اشاره به کاهش ذخیره آب سد کوثر، بیان کرد: هم اکنون پشت این سد 350 میلیون متر مکعب آب وجود دارد که سهم سالانه ما از آن 120 میلیون متر مکعب است.
یاکیده ادامه داد: حجم آب چشمهها و رودخانه های تامین کننده آب استان در کازرون نیز کاهش قابل توجهی داشته که لزوم جایگزینهایی برای تامین آب آشامیدنی استان را دوچندان کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همچنین گفت: مطالعه برای ایجاد آبشیرینکن در شهر برازجان در حال بررسی است هر چند به علت ارتفاع 150 متری این شهر از سطح دریا انتقال آب کار سادهای نیست.
یاکیده تصریح کرد: بیشترین مشکل کمبود آب در بوشهر، بخش دلوار و قسمتهایی از شهرستان دشتستان از جمله بخشهای ارم و بوشکان وجود دارد.
وی از مردم خواست در مصرف آب صرفه جویی کنند.