موضوع پخش زنده مناظرههای انتخاباتی گویا هنوز به سرانجام نرسیده است. هرچند همه کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوریخواهان پخش زنده مناظره هستند. وزیر کشور روز گذشته در حاشیه همایش فرماندهان ناجا در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه چهار نفر از پنج عضو کمیسیون تبلیغات انتخابات به پخش ضبط شده مناظرههای تلویزیونی رأی دادند، گفت: رئیسجمهور دو بار در تماس مستیقم با من به لغو پخش زنده مناظرهها اعتراض کرد.
به گفته عبدالرضا رحمانیفضلی موضوع پخش مناظرههای ضبط شده از سوی کمیسیون تبلیغات مطرح شده و در افکار عمومی و رسانهها واکنشهای بسیاری داشت. او خطاب به خبرنگاران حاضر گفت: من این سوال را میخواهم از شما و همه رسانهها و مردم بپرسم که در مناظرههای آزاد و زنده چه حرف و مطلبی قابل بیان است که در مناظرههای ضبط شده قابل گفتن نیست؟! تنها نگرانی آن است که عدهای بخواهند مواردی را سانسور کنند و از مناظرهها در بیاورند که برای چنین مواقعی پیشبینیهای لازم انجام شده و ناظران و نمایندههای کاندیداها حضور خواهند داشت و هیچکس نمیتواند به جز مواردی که مصداق تهمت، خلاف و برهم زننده شئونات است، موضوعی را از مناظرهها خارج کند.
رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که پخش مناظرههای ضبط شده از جذابیت مناظرات خواهد کاست، عنوان کرد که من قبول دارم که جذابیت برنامههای زنده بیش از برنامههای ضبط شده است اما باید بدانید که در حوزه امنیت عمومی در جلسه مذکور استدلالهایی مطرح شد که منجر به این تصمیمگیری شد که چهار نفر از پنج عضو این کمیسیون به پخش ضبط شده مناظرههای تلویزیونی رأی دادند. در این میان نکتهای که باید به آن توجه داشت آن است که در برنامههای زنده هر حرفی که زده شود دیگر قابل مدیریت نیست و ما در سال 88 هزینههای بسیاری را بابت این حرفها پرداخت کردیم که آثار آن و کدورتهای آن سالهاست همچنان باقی است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با رئیسجمهور در این زمینه مشورتی کرده یا خیر، گفت: من در این زمینه هیچمشورتی با آقای روحانی نداشتم.
وزیر کشور در ادامه صحبتهای خود با انتقاد از رفتار برخی رسانهها در واکنش به این تصمیم ستاد انتخابات کشور گفت: من خوشحالم که رسانهها در موضوعات مختلف کشور وارد میشوند و نظرات خود را مطرح میکنند و حتی انتقاد نیز انجام میدهند ولی متاسفانه برخی رسانهها به جای انتشار مسائل کارشناسی، بهصورت سیاسی با موضوع برخورد کردند و عنوان کردند که این تصمیم، تصمیم رحمانی فضلی وزارت کشور است حتی برخی دیگر عنوان کردند که این تصمیم با نظر رئیسجمهور و از طریق من گرفته شده در حالی که صادقانه عنوان میکنم در این موضوع هیچ مشورت و همفکری با رئیسجمهور نداشتم و حتی پس از اعلام این مصوبه رئیسجمهور نخستین کسی بود که نسبت به آن معترض شد و نه تنها در شیراز بلکه دو بار در تماس مستقیم با خودم اعتراض خود را به این تصمیم ابراز کرد.
رحمانی فضلی در پاسخ به این سوال که بازنگری به این تصمیم انجام خواهد شد یا خیر، گفت: متاسفانه برخی رسانهها عنوان کردند که شب گذشته جلسه تبلیغاتی ستاد انتخابات برگزار شد در حالی که جلسه شب گذشته تنها جلسه کمیسیون نظارت بود ولی در جلسه اخیر حتما این موضوع مجددا مطرح خواهد شد و در صورتی که استدلالها، شواهد و قراین بهگونهای باشد که افراد حاضر در جلسه را اقناع کند، دوباره رأیگیری انجام خواهد شد.
یکی دیگر از مسائلی که وزیر کشور به آن پرداخت موضوع برگزاری یک انتخابات آرام بود. وی با بیان اینکه انتخاب فرد دوم سیاسی کشور و نخستین فرد اجرائی کشور و همزمانی آن با انتخابات شورای شهر اهمیت موضوع را دو چندان میکند، ادامه داد: انتخابات حتما باید در امنیت کامل برگزار شود و ما قاطعانه با جریانهایی که بخواهند امنیت عمومی را خدشهدار کنند برخورد خواهیم کرد. از ششماه قبل، دبیرخانه شورایعالی امنیت ملی و فضای انتخاباتی را رصد کرده و لذا با هر تخلفی برخورد خواهیم کرد.
به گفته رحمانی فضلی برگزاری انتخابات هدف نیست، بلکه شیوهای است برای رسیدن به اهداف بالاتر ما حکومت جمهوری اسلامی را حکومتی دینی میدانیم که موجب سعادت مردم میشود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت انتشار اخبار در آستانه انتخابات گفت: انتخابات مساله بسیار مهم و سرنوشتسازی است و همانطور که رهبری و رئیسجمهور بارها تاکید کردند باید بهصورت قانونی و کاملا سالم برگزار شود به همین دلیل نقش رسانهها در این امر بسیار مهم است و هر نوشته و تحلیلی میتواند در فضای عمومی انتخابات اثرگذار باشد. به همین دلیل از رسانهها میخواهم که ضمن حفظ امانت و اصول خبررسانی، از بیان حدس که باعث رنجش افکار عمومی و کاهش مشارکت مردم در انتخابات میشود خودداری کنند.