مناظرههای انتخاباتی یکی از رویدادهای مهم سیاسی است که میتواند بر همه ابعاد سیاسی تاثیر بگذارد نظیر مناظره انتخاباتی که در سال 88 رخ داد در حال حاضر نیز میتوان سایه آن را بر دو مناظره اخیر و هچنین تاثیر آن را بر ادبیات سیاسی ایران دید. در این میان اما بر همگان روشن است که برنده مناظرههای سیاسی اخلاقمداری است. یک عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران درخصوص دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری معتقد است آقای روحانی دست برتر را در این مناظره داشتند. ایشان نسبت به مناظره هفته گذشته، بهتر ظاهر شدند. وقت خود را مدیریت کردند و اجازه مدیریت شدن را به دیگر نامزدها ندادند.
علی صوفی در گفتوگو با ایلنا، با بیان اینکه بیشتر وقت روحانی در مناظره قبلی در پاسخگویی به اتهامات محمدباقر قالیباف سپری شد، گفت: ما در هفته گذشته، انتظار داشتیم که رئیسجمهور از عملکرد خود و دولت یازدهم دفاع کند و مقداری وضعیت گذشته را بیان کند و بگوید چه چیزی را تحویل گرفت و اکنون وضعیت چه شده است. موانع را بیان کند و با بیان برنامههای آتی خود به مردم امید بدهد. با این حال، ایشان در مناظره امروز این کار را کرد.
وزیر تعاون دولت اصلاحات درخصوص عملکرد اسحاق جهانگیری نیز عنوان کرد: آقای جهانگیری در مناظره قبلی بهعنوان پدیده ظاهر شد. او در این مناظره هم خط اصلاحطلبیاش را استمرار بخشید و بر مواضع اصلاحطلبانهاش هم ایستاد و از عملکرد جریان اصلاحات و دولت آقای خاتمی اسم برد و از عملکرد دولت یازدهم دفاع کرد. آقای جهانگیری نگاهی به آینده هم داشت و تهدیداتی که ممکن است کشور با آن روبهرو باشد را تشریح کرد. در کل میتوان عملکرد ایشان را هم خوب دانست.
از سوی دیگر او معتقد است رقبای دولت در مناظره عملکرد ضعیفی داشتند.
به گفته صوفی ضعف طرف مقابل این است که آنها اهدافی در قالب آرزو عنوان میکنند که بلندپروازنه هم هست اما برنامهای برای دستیابی به آن آرزوها و اهداف را تشریح نمیکنند. از آنها چندینبار سوال شد که برنامهای برای دستیبابی به اهداف اعلامیشان بیان کنند ولی پاسخی برای آن نداشتند.
این عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران با بیان اینکه سخنان قالیباف و رئیسی با برنامه نیست بلکه شعار است، عنوان کرد: آقای روحانی برخلاف آن افراد، گفت ما عمل میکنیم و بعد سخن میگوییم نه آنکه شعار بدهیم ولی سپس نتوانیم عمل کنیم. آقای روحانی این ضعف آنها را دید و پاسخشان را داد.
صوفی با بیان اینکه از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری این توقع وجود دارد که در کنار شعار دادن، برنامه هم ارائه بدهند، تاکید کرد: کاندیداها باید خط مشی و بایدها و نبایدهایشان را هم تشریح کنند. این مساله میتواند برگه برنده آنها باشد در حالی که بهنظر میآید اصولگرایان در اینباره دستشان خالی است. حمله کردن به این و آن کافی نیست. میخواهند رئیسجمهور را ضعیف نشان بدهند، خب این مساله کافی نیست. باید در کنار آن، برنامه هم داد و راهکار ارائه داد. مردم باید آگاه باشند. آقای قالیباف باید بداند که با این راهی که در حال پیمودن است بعید است اقبالی کسب کند.