
بامداد جنوب: لیست اصلاح طلبان انتخابات شورای شهر تهران چند روزی است که رسانهای شده است تا بار دیگر با درایت و اتحاد جریانهای سیاسی اصلاحطلب راه ورود جیرهخواران بسته شود. مسالهای که باعث نگرانی جریان مقابل است.
یک عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با حمایت از لیست اصلاح طلبان برای شورای شهر تهران در اینباره میگوید؛ نمیتوان گفت ایرادی به این فهرست وارد نیست اما حفظ انسجام جریان اصلاحات مهمترین وظیفه همه کسانی است که دل در گرو ایران و جریان اصلاحات دارند.
الهه کولایی در گفتوگو با ایسنا، درباره روند تهیه لیست شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان برای انتخابات شوراهای تهران گفت: این لیست بر اساس روند مصوب شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تنظیم شده است. بر اساس این روند، هیاترئیسه شورایعالی، شورای هفت نفرهای را موظف کرد که کلیه پروندههای افراد متقاضی برای انتخابات شوراها را بررسی کنند.
به گفته کولایی این شورای هفت نفره با ترکیبی از کارشناسان با گرایشهای تخصصی مختلف، در طول دو هفته پرونده افراد متقاضی را بر اساس معیارهای شورایعالی سیاستگذاری بررسی کرد. هیات هفت نفره پرونده حدود 600 تن را بررسی کرد. در این بررسیها با توجه به مشکلاتی که در روند بررسی پرونده افراد وجود داشت، بازنگریهایی هم صورت گرفت. دو شاخص نقش وتویی در بررسی صلاحیت این افراد داشتند اصلاحطلبی و پاک دستی و خوشنامی مالی.
وی با بیان اینکه قرار شد 42 نفر به شورایعالی معرفی شوند، عنوان کرد: بنا شد افرادی که برای 10 حوزه متفاوت و متنوع تخصص شهری، افرادی که کم و بیش صلاحیت لازم را دارند، در فهرست نهایی توزیع شوند. این روند خالی از ایراد نیست اما مهم انسجام اصلاحطلبان و حفظ اجماع آنها برای تامین خواستههای مردم در شورا است. هدف اصلی این شورای پیشبرد اهداف اصلاحات و برآورده کردن مطالبات مردم است. اگر ایرادی هم به این فهرست وارد است، باید توجه داشت برآیند روندی است که در شورایعالی سیاستگذاری تصویب شده است. طبیعی است که افراد انتقادهایی داشته باشند اما برای پیشبرد اهداف اصلاحات و پاسخ به مطالبات مردم و جلوگیری از حاکم شدن جریانی که حقوق مردم را باور ندارد و برای مقابله با رانت و فساد، باید یکپارچگی اصلاح طلبان را با حمایت از این فهرست حفظ کرد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به اینکه تلاش برای پیروزی اصلاحطلبان با پذیرش خرد جمعی در شرایط کنونی سرنوشتساز است، تصریح کرد: مهمترین هدف ما باید به قدرت رسیدن جریانی باشد که اهداف اصلاحطلبان را پیش میبرد. برای اولینبار در این فهرست به زنان و جوانان سهمیه 50 درصدی داده شده است و تخصصهای مختلف مدیریت شهری معیار انتخاب افراد قرار گرفته است. تلاش شده امکان انتقال تجربه دورههای پیشین شوراها هم حفظ شود، همچنین ایدهها و افکار و چهرههای جدید نیز به عرصه عمل شوند. وقتی از چهرههای جدید و از چرخش نخبگان صحبت میکنیم طبیعی است که افراد کمتر شناخته شده وارد عمل شوند. باید با در نظر گرفتن جوانب مثبت و منفی این فهرست از آن حمایت کنیم، ما بارها در تاریخ معاصر کشورمان شاهد بودهایم چگونه تفرقه پراکندگی نخبگان سیاسی مردم را به مصیبت دچار کرده است. همه رفتار دکتر عارف را تمجید میکنیم که عرصه انتخابات 92 را به دکتر روحانی واگذار کرد و مصالح عمومی را بر منافع و ملاحظات خود ترجیح داد. اینک اصلاح طلبان در معرض یک آزمون تاریخی قرار دارند. همه باید با حمایت موثر از فهرست شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، راه را بر ورود جریان ضد اصلاحات ببندند. تفرقه و تشتت در این فهرست، راهگشای رقیبان اصلاح طلبان است. آزموده را دوباره آزمودن خطاست. یکپارچگی اصلاح طلبان رمز پیروزی است.
در این میان عضو شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان روز گذشته در جمع خبرنگاران، ضمن تشریح روند و چگونگی انتخاب 21 نامزد نهایی لیست امید برای انتخابات شورای شهر تهران، استفاده از توان و ظرفیت بانوان و همچنین نیروهای متخصص و کارآمد را از رویکردهای اصلی شواریعالی در انتخاب نامزدها و ارائه لیست ذکر کرد.
محمود میرلوحی در این نشست خبری که با حضور محمد سالاری، عضو شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد، گفت: یکی از اهداف شورایعالی استفاده از نیروهای جوان و زنان که دارای تجربه و سوابق مفیدی در حوزه بخش خصوصی است و به همین دلیل برخی از افرادی که به باور ما بسیار توانمند و شایسته هم بودند، بعد از پالایشهای مختلف و در نهایت رایگیری، نتوانستند در لیست 21 نفری حضور داشته باشند.
به گفته این فعال اصلاحطلب، راهبرد این دوره از انتخابات برای جریان اصلاحات این بود که «ژنرالها و آقازادهها» در لیست نباشند و دیدگاه این بود که سهم قابل توجهی از لیست به بانوان و جوانان اختصاص یابد.
وی همچنین در خصوص موضوع انتخاب شهردار تهران در صورت پیروزی لیست امید، اظهار کرد: بر اساس میثاق نامهای که دوشنبه هفته گذشته به امضای همه اعضای لیست امید رسید، قرار بر این شد که شهردار منتخب از میان اعضای شورا نباشد و اعضای شورا هم باید برای چهار سال تعهد کار در این نهاد بدهند.
محمد سالاری، عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز دراین نشست گفت که برای ارائه لیست در انتخابات پنجمین دوره شورای شهر تهران افراد زیادی رزومه و سوابق خود را ارسال کردند ولی با توجه به محدودیت اعضای شورای شهر در این دوره و کاهش آن به 21 نفر، شورایعالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با تشکیل کارگروههایی و با ارزیابی شاخصهای مد نظر، اقدام به غربالگری رزومه افراد کرد و بر اساس این شاخصها اقدام به امتیازدهی کرد که در نهایت 150 نفر از میان این افراد انتخاب شدند.