هیچ جناح و تفکری قابل حصر نیست
کد خبر: ۸۰۴۰
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۲۰ - ۰۱ خرداد ۱۳۹۶
حسن روحانی در نشست خبری؛

هیچ جناح و تفکری قابل حصر نیست

تنها چند روز پس از برگزاری پرشور انتخابات و پیروزی حسن روحانی با رای قابل توجه مردم، او آمد تا هم از وعده‌هایش دفاع کند و هم توضیحاتی در مورد چهار سال آینده سیاست دولتش دهد، سیاستی که البته او به گفته بسیاری از تحلیلگران خیلی راحت‌تر می‌تواند آن را اجرائی کند.
بامداد جنوب: تنها چند روز پس از برگزاری پرشور انتخابات و پیروزی حسن روحانی با رای قابل توجه مردم، او آمد تا هم از وعده‌هایش دفاع کند و هم توضیحاتی در مورد چهار سال آینده سیاست دولتش دهد، سیاستی که البته او به گفته بسیاری از تحلیلگران خیلی راحت‌تر می‌تواند آن را اجرائی کند. رئیس‌ دولت دوازدهم که البته همچنان در دوران یازدهم خود به سر می‌برد، در حالی که چند تن از وزرا و مسوولان دولتی او را همراهی می‌کردند، پیش از آن‌که به سوالات خبرنگاران پاسخ گوید، ابتدا چند دقیقه‌ای را با مردم صحبت کرد، صحبت‌هایی که تمام‌کننده بود و می‌توانست خود را خیلی خوب نشان دهد. روحانی در این نشست کنایه‌های بسیاری زد، به کسانی که وعده‌های توخالی و پوچ می‌دهند، به کسانی که بنام دین کلاه سر مردم گذاشتند و فکر می‌کردند با حربه دین می‌توانند دنیای مردم را به دست بیاورند، او حتی نهادها و ارگان‌هایی را هم که بی‌محابا پشت سر رقیب حضور داشتند خطاب قرار داد و برایشان خط و نشان کشید، هر چند خبرگزاری‌های غیرهمراه تلاش کردند بخش‌های نظامی و سیاست خارجی سخنان او را برجسته کنند و خبرگزاری‌های بی‌طرف هم سعی کردند خنثی عمل کنند. روحانی با عبور از خطوط فکری و نشان دادن چهره‌ای به‌مراتب صریح‌تر از خود که خیالش را بابت چهار سال آینده راحت می‌کند، با بیان این‌که «هیچ گروه، جناح،‌ تفکر و ایده‌ای قابل حذف نیست» گفت: همه هستند، حضور دارند و از همه باید برای ساختن ایران پرآوازده بهره بگیریم. در این انتخابات مردم در تراز بالاترین دموکراسی‌های جهان حضور پیدا کردند. مردمی که دارای مشکلات اقتصادی هستند. مردمی که در روستاها با مشکلات زندگی می‌کنند اما به پول نه گفتند. مردم به خوبی اعلام کرده‌اند، ما می‌فهمیم آب شور عطش را کم نمی‌کن، .مردم به فکر اقتصاد هستند و به درآمد ملی 5/2 برابری تخیلی نه گفتند، نه مردم به فریبکاران بهترین بخش این انتخابات بود.

روحانی با بیان این‌که آن‌ها تلاش کردند به مردم بگویند دین‌شان در خطر است، یادآور شد: آنان کوشیدند که سند 2030 را که ریشه‌اش مربوط به سال 1990 می‌شود بگویند که علیه دین مردم است. سندی که نه ما بلکه هیچ کشوری آن را امضاء نکرده است. سندی که دولت یازدهم به صراحت نوشته با دین،‌ فرهنگ و اخلاق ما سازگار نیست و کان لم یکن تلقی شده است. مردم به دین و فرهنگ خود بسیار حساس هستند و دروغگوهایی کاری از پیش نبرد.
رئیس‌جمهور با بیان این‌که «انتخابات ما یک پیام داشت» یادآور شد: مردم ما خواستند بگویند ای همه مسوولان، مردم را باور کنید. مردم یعنی دموکراسی. اقوام را باور کنید، مرزنشینان را باور کنید. رای مرزنشینان، روستانشینان و حاشیه‌نشینان کلان شهرها را ببینیم که با آن‌که در فشار و زحمت هستند، اما برای آینده و سرنوشت خود پای صندوق‌های رای آمدند.

او در بخش دیگر سخنان خود، به نیروهای مسلح اشاره کرد و با بیان اینکه مردم به نیروهای مسلح عشق می‌ورزند، به رسانه‌ها علاقه‌مند هستند به قوای دیگر هم علاقه‌مند هستند اما نمی‌پذیرند یک نهاد ملی به نهاد  فروملی و جناحی تبدیل شود، ما احترام نهادهای خودمان را حفظ خواهیم کرد و اجازه نمی‌دهیم یک گروه اندک که نهادی متعلق به کل مردم است آنها را مصادره کنند، ولایت فقیه متعلق به کل مردم است متعلق به جای خاصی نیست، سپاه متعلق به کل مردم است. مردم ما به کسانی که می‌خواستند مقام رهبری را مصادره کنند نه گفتند، به کسانی که می‌خواستند سپاه را مال خود کنند نه گفتند، سپاه و بسیج تعلق به کل ملت ایران دارد، مردم خواستند اعلام کنند ما یک ملت هستیم و صدای ما باید شنیده شود، همه مردم ترانه و صدای موسیقی وحدتشان یکسان بود همه اقوام مذاهب و روستایی و شهری مثل هم رای دادند.
به گفته روحانی، مردم چرا وحدت و اعتدال و عقلانیت برای کشور پذیرفتند؟ مردم می‌دانند اقتصاد بدون وحدت پیشرفت نخواهد کرد بدون رقابت معقول اقتصادی بر مبنای کیفیت محصول امکان‌پذیر نیست، سرمایه‌گذاری اقتصادی مبنای  قدرت سیاسی و امنیتی است. مردم ما به برنامه رای دادند و سرمایه‌گذاری در سایه امنیت و آرامش امکان‌پذیر است، تعامل سازنده با جهان بر پایه احساس امنیت امکان‌پذیر است.

مردم ما خواستند بگویند نمی‌توانید یک سلیقه را تحمیل کنید، همه باید تابع قانون باشند و فرای  قانون نمی‌شناسیم همه سلیقه‌ها محترم است اما تحمیل سلیقه معنا و مفهومی ندارد. مردم انقلاب کردند. این مردم بودند که در خیابان‌ها گفتند استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی این مردم ما بودند که در خیابان‌ها گفتند انقلاب غیر از این سه کلمه نیست، همه انقلابی هستند هیچ کسی حق ندارد انقلاب را به خیمه خود ببرد، انقلاب یک آسمان است که بر سر همه ما است همه به دین و اعتقاد و فرهنگ حساس هستند. این انتخابات یک پیام داشت. مردم خواستند بگویند، مردم قدرت ملی هستند و مردم یعنی فرهنگ ایرانی اسلامیت. مردم را باور کنید، مردم قدرت ملی هستند، مردم یعنی حمیت، مردم یعنی دموکراسی، زنانمان و جوانان را باور کنیم، اقواممان را باور کنیم، مرزنشینان‌مان را باور کنیم.

وی همچنین درباره نشست اخیر ترامپ با برخی کشورهای عربی و متهم کردن ایران به حمایت از تروریسم در این نشست، گفت: اجتماع در عربستان به‌نظر من اجتماعی نمایشی بود و ارزش سیاسی نخواهد داشت. عربستان قبلا هم از این اجتماعات درست کرده بود. مبارزه با تروریسم با پول ملتی را به ابرقدرتی دادن و با تشکیل یک جلسه حل نمی‌شود.
به گفته رئیس‌جمهور کسی که توانسته در مقابل تروریست‌ها بایستد،‌ ملت عراق، ملت سوریه و ملت لبنان بوده و ملت ایران نیز از طریق دیپلمات‌ها و مستشاران نظامی‌اش به این دو ملت بزرگ و سایر ملل کمک کرده و کمک  خواهد کرد.
روحانی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که وی وعده‌هایی را که در طول انتخابات به مردم داده بود چه زمانی عملکردش در این زمینه را به آنان گزارش خواهد کرد و این‌که تا چه اندازه در عملی کردن این وعده‌ها جدی است، اظهار داشت: من در انتخابات وعده‌هایی دادم و گفتم همه تلاشم این است که به وعده‌هایم عمل کنم. در دولت یازدهم هم وعده‌های زیادی دادم و تا حد زیادی در اجرای آنان موفق بودم. در آن دوره با کاهش قیمت نفت هم روبه‌رو شدیم اما مردم کمک کردند و گام هایی برداشتیم.
رئیس‌جمهور کشورمان در پاسخ به سوال رسانه آسوشیتدپرس مبنی بر چگونگی رابطه ایران با امریکا در دور دوم ریاست‌جمهوری وی ، اظهار کرد: ایران و امریکا طی 39 سال گذشته مسیر پر پیچ و خمی را با هم طی کردند. امریکایی‌ها همواره از انواع شیوه‌ها علیه ایران استفاده کرده و شکست خوردند. از طبس تا مداخلات در جنگ هشت ساله و فشار به ملت ایران از طریق تحریم. شاید یک جا موفقیتی داشتند و آن هم زمانی بود که در مقابل ملت ایران سر فرود آوردند و پای میز مذاکره با نمایندگان ایران با احترام حرف زدند. آن‌جا به نتیجه برد  برد رسیدیم. امریکا اگر باز همین رفتار را داشته باشد باز هم شکست خواهد خورد.
روحانی با  بیان این‌که «آمریکایی‌ها همواره نسبت به خاورمیانه تصمیمات اشتباهی گرفته‌اند» گفت:‌ امریکایی‌ها همیشه نسبت به خاورمیانه اشتباه کردند. آن‌ها در یمن و سوریه هم اشتباه کردند. من موردی نمی‌شناسم که امریکا در تصمیماتش نسبت به خاورمیانه اشتباه نکرده باشد؛ چراکه امریکا منطقه را نمی‌شناسد و کسانی هم که به آنها مشورت می‌دهند اشتباه می‌کنند.  امیدوارم این بار دولت امریکا به فکر منافع مردم امریکا باشد.

رئیس‌جمهور در پاسخ به پرسشی مبنی بر این‌که وی چه برنامه‌ای برای رفع مشکلات اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی قشر جوان دارد؟ گفت: مساله جوانان عزیز ما مساله بسیار مهمی است و شور انتخاباتی را در این دوره جوانان و دختران ما در کشور آفریدند. البته همه ملت ما سهیم بودند. هم آن پیرمرد و هم آن پیرزن قدخمیده  و هم آن کسانی که با ویلچر آمده بودند و نیز کسانی که ساعت‌ها در صف رای دادن ماندند. ما هرچه به مردم خدمت کنیم کم است. مردم ما دارای آرمان‌های بلند و افکاری رفیع هستند که ما امیدواریم پیرو راه آنان باشیم و در مسئله اشتغال جوانان تحصیل کرده یکی از برنامه های دولت ما این است که در این زمینه گزارش کارورزی را در صد روز آینده و یا حتی زودتر ازآن ارائه دهیم و این‌که می‌گویم زودتر از صد روز این است که لزوما نمی‌خواهیم برای ارائه گزارش منتظر تشکیل دولت بعدی شویم.
روحانی در ادامه نشست خبری خود درباره فروش چند میلیارد دلاری اسلحه از سوی امریکا به عربستان ، گفت: عربستان قبلا هم یکصد میلیارد در جنگ تحمیلی به صدام داده بود و نتیجه آن را در همان زمان دید. الان هم اشکال ندارد این صد میلیارد، صد میلیاردها را بدهد و پول مردم عربستان را به جیب آمریکا بریزد.

ما نیازی نداریم سلاح بخریم ما خودمان سلاح می سازیم،‌ هر سلاحی که بخواهیم تولید می‌کنیم و مشکلی برای ما از این جهت نیست. هر چند عربستان هم نمی‌تواند از این سلاح‌ها استفاده کند و ناچار است مستشاران امریکایی را به خدمت بیاورد.
رئیس دولت دوازدهم همچنین در پاسخ به این پرسش که برای تحقق هدف کارامد تر شدن راه دولت دوازدهم نسبت به دولت یازدهم چه تغییری در کابینه خواهد داشت؟ اظهار داشت: ما نیاز به نیروی جوان‌تری برای اداره کشور داریم. ما در دولت یازدهم در شرایط - اگر نگویم بحرانی که تعبیر درستی نیست - سختی بودیم. تحریم و مشکلات و رشد منفی وجود داشت و شرایط خاصی داشتیم که لازم بود از همه تجربه کشور برای مقابله با آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: برخی از وزرا در دولت یازدهم با ما کار کردند من چند بار خواستم و آنها گفتند سن ما بالاست اما من ازآنان خواستم که بمانند که چرا من معتقد بودم تجربه آنان برای اداره کشور مفید است و آنان باید اداره را به دست بگیرند. البته من در دولت بعدی به‌دنبال این هستم که مدیران ما میانگین سن‌شان کاهش پیدا کند و در واقع سن مدیریت پنج سال کاسته شود و دیروز نیز در هیات دولت دو توصیه را به وزرا کردم که یکی بکار گیری جوانان و دیگری به‌کار گرفتن بانوان بود.

رئیس‌جمهور در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر چگونگی احقاق وعده‌هایش که در دوران انتخابات از آنها صحبت کرده بود نیز گفت: اولویت با احقاق وعده‌هایی است که به مردم داده‌ام و براساس برنامه‌ای که ارائه کردم عمل می‌کنم؛ اما معنیش این نیست که فکر کنم نباید از فکر و نظر رقبا و کاندیداهای دیگر استفاده کنم. من خواهش می‌کنم همه رئیس‌جمهور را به عنوان منتخب ملت ایران در نظر بگیرند تا بتوانیم کشورمان را سرزنده‌تر و بانشاط‌تر اداره کنیم. نشاط و سرزندگی مخالفتی با دین و انقلاب و منافع ملی ندارد. جمله‌ای می‌گویم و خواهش می‌کنم از آن سوء استفاده نشود. همانطور که در این یک هفته با مردم رفتار کردیم در این چهار سال هم با آنها برخورد کنیم.
رئیس‌جمهور در پاسخ به این پرسش که چرا وی با وجود آن‌که حقوقدان است، یکبار به طور خاص درباره حصر سخن نمی‌گوید، گفت: کشور ما دارای چارچوب و مقرراتی است و همه ما باید به دنبال اجرای مقررات باشیم. هم قوه قضاییه و هم قوه مجریه و هم مقننه مقررات و قوانینی دارند که باید در چارچوب آن عمل کنند و همه ما باید در چارچوب قانون اساسی حرکت کنیم. من نسبت به حقوق شهروندان ایرانی به‌عنوان رئیس دولت مسوول هستم حتی ایرانیان خارج از کشور. هر جا ببینم که حق یک ایرانی چه در داخل و چه در خارج از کشور مورد تعرض و اجحاف قرار گرفته است باید آن را دنبال کنم و در داخل کشور نیز با قوه قضائیه از طریق وزارت دادگستری و یا مکاتبه مستقیم و نیز در جلسات مشترک روسای سه قوه موضوعات را دنبال می‌کنم.
روحانی در بخش دیگری از این نشست خبری در ارتباط با سند ۲۰۳۰ گفت: وزرای ما شامل وزیر خارجه ، علوم و آموزش و پرورش نامه‌ای خدمت رهبری نوشتند و مفصلا مساله ۲۰۳۰ را توضیح دادند که جمهوری اسلامی ایران تحفظ خود را حفظ کرده است و اگر خلاف فرهنگ و ارزش های ملی بود به آن توجهی نمی‌کردند.ظاهرا گزارش‌هایی به رهبری دادند که ایشان را نگران کردند. من درسخنرانی‌هایم پیش از این به ایشان اطمینان دادم و الان هم این اطمینان را می‌دهم که مشکلی در ارتباط با مساله ۲۰۳۰ وجود ندارد نه تنها این سند بلکه تمام سندهای بین‌المللی یا در مجلس و یا به‌عنوان سند بالادستی تصویب می‌شوند.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «آموزش و پرورش برای نظام جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بالایی برخوردار است» گفت : یازده تا ۱۲ میلیون جمعیت ما در حال آموزش دیدن هستند و آموزش و پرورش برای ما بسیار مهم است. متاسف هستم که عده‌ای در دوران انتخابات از این موضوع سوء استفاده کردند. من از غیبت و تهمت‌هایی که به من زدند می‌گذرم اما نسبت به موضوع ۲۰۳۰ گذشت نخواهم کرد، چراکه به معلمان، ‌آموزش و پرورش و دین ما توهین کردند. اعلامیه‌های دروغ پخش می‌کردند. من در حوزه زندگی کردم و می‌دانم طلبه‌ها چقدر خوب هستند. من در حوزه بزرگ شدم. عده‌ای آمدند و طلبه‌های ما را تحریک کردند و برای حفظ اسلام بلندگو دست‌شان دادند و گفتند دین شما دارد از بین می‌رود.
وی سپس گفت:‌عده‌ای فریاد وااسلاما سر دادند و ۲۰۳۰ را بهانه کردند . این کار زشت بود. امیدوارم خداوند از گناه‌شان بگذرد. مردم و معلمین ما خودشان می دانند اما من از این موضوع نمی گذرم.
وی یادآور شد: من خیلی حرف‌ها را در این چهار سال و در زمان انتخابات نزدم و برای آرامش جامعه نمی‌زنم اما همه ما به خاطر دین و مردم همه چیز را شفاف اعلام کنیم که در این راستا لوایح مربوط به شفافیت نیز بزودی ارائه می‌شود.


نظرات بینندگان