انتظارات زنان از روحانی متفاوت‌تر از گذشته است
کد خبر: ۸۱۲۹
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۷ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۶
نگاهی به کابینه دولت دوازدهم؛

انتظارات زنان از روحانی متفاوت‌تر از گذشته است

انتظارات از کابینه دولت دوازدهم بالا است. روحانی نیز وعده داده است که کابینه دوازدهم جوان‌تر از کابینه دولت یازدهم باشد. اگرچه در خصوص حضور زنان فرهیخته در کابینه دولت برنامه خاصی ارائه نشده است.
انتظارات از کابینه دولت دوازدهم بالا است. روحانی نیز وعده داده است که کابینه دوازدهم جوان‌تر از کابینه دولت یازدهم باشد. اگرچه در خصوص حضور زنان فرهیخته در کابینه دولت برنامه خاصی ارائه نشده است. در این میان معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور می‌گوید؛ پیش‌بینی ما معرفی دو یا سه وزیر خانم برای حضور در کابینه دولت دوازدهم است.
شهین‌‌دخت مولاوردی روز گذشته در گفت‌وگو با «خبرآنلاین»، درباره حضور وزیر زن در کابینه دولت دوازدهم گفت: امیدواریم این اتفاق بیفتد. با تجربه‌ای که از دولت یازدهم داریم و تفاوتی که شرایط شروع کار دولت دوازدهم با دولت یازدهم دارد، زمینه برای استفاده از خانم‌ها به‌عنوان وزیر در کابینه دوازدهم خیلی مساعدتر است.

وی در پاسخ به این پرسش که چند وزیر خانم در دولت دوازدهم حضور خواهند داشت، تاکید کرد: این بستگی به تصمیم رئیس‌جمهور دارد. ضمن آن‌که تصمیم نهایی نیز با مجلس است. ما پیش‌بینی‌مان معرفی دو، سه خانم است و برای آن تلاش می‌کنیم.
گفتنی است در ایام تبلیغات به‌صورت گسترده به این موضوع پرداخته شد. حتی ابراهیم رئیسی در یکی از میتینک‌های سیاسی عنوان کرد که یکی از روسای جمهور با مراجعه به یکی از مراجع قم از او درخواست کرده است که با وزارت دخترش موافقت کند.
مولاوردی در پاسخ به این‌که ایام تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آقای رئیسی مطرح کرد که رئیس‌جمهوری پیش او رفته و خواسته تا موافقت آیت‌الله یزدی را برای وزیر شدن دخترش کسب کند، این ماجرا مربوط به دوره ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد بود یا آقای روحانی، گفت: هیچ‌کدام. به‌نظرم منظور آقای رئیسی، آقای سیدمحمد خاتمی بود. آن زمان خانم ملکه یزدی مشاور امور زنان آیت‌الله یزدی در قوه قضائیه بود و سازوکار حمایت از حقوق زنان را دنبال می‌کرد. از آنجا که معرفی وزیر دادگستری باید در تعامل با رئیس قوه قضائیه انجام شود، بحث یادشده به این شکل مطرح شده بود.

بدون شک حضور زنان در عرصه‌های کلان خواسته همه زنان فعال و پویای جامعه است. نمایندگان مجلس، فعالان سیاسی و ... این مطالبه را در حد کلان‌تر نیز مطرح کردند. حال باید دید آیا در کابینه دولت آینده به این مهم پرداخته می‌شود یا خیر.
زهرا نژادبهرام یکی از فعالان سیاسی مدنی که به شورای پنچم شهر تهران راه یافته است نیز با بیان این‌که مهم‌ترین شاخصه حضور زنان در قدرت، نشر پاکدستی است، گفت: آقای روحانی در صحبت‌های انتخاباتی خود به‌شدت روی این قضیه تاکید داشت که از وجود زنان در پست‌های مدیریتی استفاده خواهد کرد. بنابراین انتظاری که در دولت دوازدهم از روحانی و کابینه داریم انتظاری متفاوت‌تر از دولت یازدهم است.
نژاد بهرام در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا تاکید کرد: دولت در جایگاهی نشسته که مطالبات زنان در این حوزه انباشته شده و پاسخی گرفته نشده است، همانطور که در دولت یازدهم قول داده بود برخی پست‌های مدیریتی را به‌خصوص در کابینه در اختیار زنان قرار دهد. این مطالبات در دولت دوازدهم به دوش کشیده شده و امروز با توجه به این مطالبات، مطالبات جدیدتری حادث شده است.

به گفته این فعال سیاسی اگر در دولت یازدهم این مساله در حد یک شعار انتخاباتی بود اما در دولت دوازدهم بیش از این حد است و نیاز به عمل دارد، عملی که روحانی باید به‌شدت از آن دفاع کند به این دلیل که می‌داند در ستادهای انتخاباتی جرقه اشتعال فعالیت‌های انتخاباتی در سراسر کشور، ستادهای زنان بود.
رئیس اطلاع‌رسانی ستاد زنان در ستاد انتخاباتی روحانی گفت: با توجه به این همه حضور و مشارکت زنان و مساعدتی که آنها در فعال‌سازی ستادهای انتخاباتی در سراسر کشور داشتند، لازم است که بیش از گذشته نسبت به میزان مشارکت زنان در دولت توجه شود.
او معتقد است ارتقای مشارکت سیاسی زنان در عصر دسترسی به قدرت، فرآیندی است که فقط در کشورهایی مانند ما که رویکرد دولت محور در تمام بخش‌های آن اعم از اقتصاد، فرهنگ و سیاست حاکم است، به وسیله دولت قابلیت نشر و توسعه دارد.
گفتنی است زنان در دولت یازدهم توانسته‌اند قابلیت خود را در عرصه‌های مدیریتی ثابت کنند، حال باید دید آیا در کابینه دوازدهم شاهد یک تابو‌شکنی خواهیم بود یاخیر؟

برچسب ها: سیاسی ، دولت ، کابینه ، روحانی
نظرات بینندگان