اگر رئیس دولت اصلاحات هر 9 روز با یک بحران روبهرو بود، رئیس دولت دوازدهم که هنوز کارش را بهصورت رسمی آغاز نکرده است، هر سه روز با یک بحران جدی روبهرو میشود. رقبا و مخالفان حسن روحانی از کوچکترین فرصت و همه تریبونها برای زیر سوال بردن دستاوردهای او استفاده میکنند. آخرین حمله را نیز دو روز پیش مداحی جوان که چندان شناخته شده نیست پیش از اقامه نماز عید فطر انجام داد. حرکتی که البته با واکنش سریع حامیان و برخی از نمایندگان و مقامات مسوول روبهرو شد. هر چند ساعتی بعد از مداحی این مداح جوان جویایی نام، رئیس ستاد اقامه نماز جمعه تهران گفت:مسوولیت برگزاری این مراسم با ستاد اقامه نماز جمعه تهران بوده است و ما از آقای میثم مطیعی که سال گذشته هم بهعنوان مداح در این مراسم حضور داشت و اجرایش با استقبال حاضران روبهرو شده بود، دعوت به حضور کرده بودیم اما اطلاعی از مضمون اشعار نداشتیم.
محمدباقر پیشنمازی در گفتوگو با ایسنا، تاکید کرد: ما همانطور که از دانشجویانی که پیش از خطبههای نماز جمعه سخنرانی میکنند یا از سایر سخنرانان پیش از خطبهها، درخواست ارائه متن سخنانشان را نداریم از مداح هم چنیندرخواستی نداشتهایم و اساسا طرح چنین تقاضایی از مدعوان و سخنرانان مراسمهای خودمان را بیاحترامی به آنان تلقی میکنیم!
وی در پاسخ به این پرسش که آیا طرح مواردی چون آنچه که در اشعار مداح مراسم عید فطر وجود داشت، انسجام و وحدت ملیرا خدشهدار نمیکند، گفت: تریبونهای نماز جمعه و نماز عیدفطر محلی برای ارائه نظرات کسانی است که به این مراسمها دعوت میشوند که البته این دعوت از تمامی طیفهای داخل نظام صورت میگیرد و همه نیروهای داخل نظام از این تریبونهااستفاده میکنند و کسی هم متن سخنان آنان را پیش از ارائه،بررسی نمیکند. حال ممکن است عدهای از آنچه که شخصی از این تریبونها مطرح میکند، ناراحت شوند و برخی هم ناراحت نشوند!
در این میان فعالان سیاسی و چهرههای مطرح به این حرکت بیسابقه واکنش نشان دادند. علی صوفی، دبیرکل حزب پیشروی اصلاحات در اینباره گفت: کسانی که در انتخابات شکست خوردهاند و نتوانستند این شکست را بپذیرند با توهین و تخریت علیه روحانی تخلیه روانی میشوند، بهدنبال حفظ مناصب قدرت خود هستند و نمیگذارند تا روحانی با آرامش کابینهاش را انتخاب کند.
صوفی در گفتوگو با ایسنا، تاکید کرد: مهم است که در شرایط فعلی روحانی بر تعیین یک کابینه منسجم و کارآمد تمرکز کند و درست در همین زمان و در آستانه مراسم تنفیذ و تحلیف عدهای تلاششان را میکنند که آرامش و شیرینی یکانتخابات باشکوه را به کام مردم تلخ کنند.
وی با بیان اینکه تندروهای سیاسی به منفعت ملی فکر نمیکنند، گفت: این جریان با تندروی سعی میکند تا قدرتی را که در هشت سال ریاست جمهوری پیشین به دست آوردهاند با چنگ و دندان حفظ کنند. آنها برای یک دستمال قیصریه را به آتش میکشند. برای رسیدن به اهدافشان هم از تخریبها و توهینهای مخصوص به خودشان استفاده میکنند.
در این میان این آش آنقدر شور شد که صدای برخی از فعالان سیاسی اصولگرا از جمله مصطفی میرسلیم که خود کاندیدای دوازدهمین دوره ریاست جمهوری بود را هم در آورد. رئیسشورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در یادداشتی با عنوان زندگی سیاسی در خصوص اتفاقات اخیر نوشت: هرگونه تعرض به اکثریت، آغاز یک فتنه و مصیبت سیاسی است.
در بخشی از یادداشت میرسلیم آمده است؛ حفظ حرمت قاعده اکثریت در حکومتهاى مردمسالارى از مهمترین اصول است،هرگونه تعرض بدان، آغاز یک فتنه و مصیبت سیاسى براى جامعه تلقى مىشود. مردمسالاریهایی قویتر هستند که بهتر توانستهاند مراعات این قاعده را به کمک نهادهاى مقتدرى تضمین کنند اما غیر از روشهاى نهادینه، اعمال برخى شیوههاى مدیریت سیاسى موجب ثبات مردمسالارى و افزایش کارآیى آن مىشود که مهمترین آن شیوهها به نحوه تعامل با اقلیت برمىگردد که در همه حال باید بدون تصفیهسیاسى باشد یعنى از طرد رسمى و حذف عملى اقلیترقیب و سرکوب آنها باید خوددارى شود:
وی در یادداشت خود سه حالت متفاوت را مثال زد و نوشت؛ حالتاول: اقلیت نزدیک پنجاه درصد. در این حالت اکثریت ابعاد شکننده دارد و اگر بخواهد جلب همکارى نکند دوام نمىآورد و در صحنه عمل موفق نمىشود پس باید اولا از سیاستهاى اقلیتکه همراه با راهبرد اکثریت است، استفاده تمام عیار بکند و ثانیا کارگزارانى را از اقلیت که با بینشى میهنى آمادگى شروع یا ادامه خدمت دارند بهکار گیرد و به این هر دو اقدام تظاهر کند تا از التهابهاى اجتماعى پرهیز شود. حالت دوم: اقلیت معتنابه. در این حالت باید به آن دسته از سیاستهاىاقلیت که مخالف با راهبردهاى اکثریت نیست اعتنا شود و متناسباً از کارگزاران اقلیت که قصد مقابله یا تضعیفاکثریت را ندارند استفاده شود. حالت سوم: اقلیت ضعیف کمتر از پنچ درصد در این حالت باید از سیاستهاى اقلیت که از منطق قوى برخوردار است استفاده شود تا اقلیت احساس نکند خفه شده است و در حالت یأس با خروج از صحنه زندگى سیاسى قرارنگیرد تا به معارض تبدیل نشود؛ در همه حال اکثریت موظف است اقلیت را متقاعد کند.
از سوی دیگر دامنه واکنش ها به استان نیز رسید و در برخی از استانها از جمله استان بوشهر در برخی از شهرستانها از جمله شهرستان کنگان حامیان حسن روحانی با انتشار بیانیه برحمایت دوباره خود از رئیسجمهور منتخب تاکید کردهاند.
مسالهای که البته نشان میدهد که رئیسجهور منتخب مردم هر چه بیشتر تحت فشار قرار گیرد نزد مردم و حامیانش محبوبتر میشود.