بامدادجنوب- مريم خوئيني:

حکایت انتصاب استانداری استان بوشهر گویا به فصل پایانی خود نزدیک میشود حکایتی که البته اسرار زیادی در دل خود دارد اسراری که ممکن است دستهای پشت پرده را بر ملا کند و یا نوری بر ثروتی که پشت این ماجراست بیندازد. همه اینها به نامی که در جلسه هیات دولت بهعنوان استاندار بوشهر قرائت میشود، بستگی دارد. در این میان برخیها حاشیههایی که پیرامون انتصاب استانداران در کشور مطرح شده است را ناشی از عملکرد وزیر کشور میدانند. کسی که بیش از این میتوانست بر انتصابها نظارت کند و از تجربه چهار سال گذشته استفاده کرده و استاندارانی کارآمدتر برگزیند اما بهنظر میرسد در بیشتر استانها استانداری شایسته انتخاب نشده است.
بهرام پارسایی، نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با بامداد جنوب در اینباره تصریح کرد: ما در این مدت شاهد انتصاب حداقل 12 الی 13 استاندار در سطح کشور بودهایم و قرار است در روزهای آینده جلسه هیات دولت، تکلیف برخی از استانداریهای دیگر هم مشخص شود تا آنجا که اطلاع دارم در برخی استانها نیروی کارآمد بر سر کار آمده در برخی از استانها نیز انتقاداتی وارد است.
وی در پاسخ به این سوال که شما عملکرد وزارت کشور را در این موضوع حساس چطور ارزیابی میکنید، گفت: همانطور که خود شما اشاره کردهاید در حال حاضر تکلیف نیمی از استانداران روشن شده است در برخی از استانها این موضوع با انتقاداتی همراه شده است. تا جای که اطلاع دارم گویا در جلسه هیات دولت نیز این موضوع با چالش مواجه شده منتها انتظار میرود سریعتر تعیین تکلیف شود، چراکه بلاتکلیف ماندن استانها مانعی برای ادامه فعالیتها شده است از سوی دیگر مدیرانی که در حالت برزخی ماندهاند نیز خیلی دل بهکار نمیدهند بر همین اساس تسریع در این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است.
پارسایی تاکید کرد: با توجه به وضعیت جامعه ما در استانهای متفاوت و تجربه چهار ساله دولت، انتظار میرود که استاندارانی توانمند امور را در دست بگیرند. انتظار میرود که مدیرانی قویتر کارآمدتر که شعارهای آقای روحانی را باور دارند و در راستای آن شعارها گام بردارند امور را در دست بگیرند.
سخنگوی فراکسیون امید در ادامه این گفتوگو یادآور شد: آنچه که وزارت کشور مد نظرش بود تعامل با مجلس شورای اسلامی بود، به هر حال قرار بود نمایندگان چند گزینه معرفی کنند و از میان گزینههای نمایندگان استاندار انتخاب شود البته بگویم که این یک پیشنهاد بود اختیار و وظیفه قانونی در این زمینه مربوط به وزارت کشور است و همین وزارتخانه نیز پاسخگوی عملکرد استانداران خواهد بود. در این میان اما این قصه در برخی استانها به درازا کشیده شد، امیدواریم که وزارت کشور با سرعت عمل بیشتر و همچنین با دقت نظر بیشتر به این موضوع رسیدگی کند.
پارسایی در پاسخ به این سوال که وزارت کشور بنا را بر تعامل با نمایندگان گذاشته بود چقدر در این زمینه موفق عمل کرد، گفت: من اطلاع چندانی از حوزههای دیگر ندارم با این حال شنیدهام در برخی از استانها هماهنگی لازم میان نمایندگان وجود ندارد، با این حال در جمع قطعا به گزینههای مشترک میرسند که دولت از بین آنها انتخاب کند.
وی در ادامه یادآور شد: نمایندگان هم با توجه به حمایت گستردهای که از دولت داشتند انتظار دارند که تعامل میان نمایندگان و دولت وجود داشته باشد باید تعاملی که در سطح گستردهتر و در وزارتخانه هم وجود داشته باشد.
این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که طولانی شدن انتصاب و انتخاب استانداران اخبار تائید نشدهایی را در شبکههای اجتماعی مبنی بر خرید و فروش پستهای مدیریتی منتشر کرده است؛ این اخبار چقدر صحت دارد آیا شما چیزی دراین باره شنیدهاید، گفت: در این مورد میتوانم به لابیهایی که انجام میشود اشاره کنم صد البته که بهتر است این لابیها به رایزنی تبدیل شود لابیگری در شان کسی که میخواهد استاندار یک استان باشد نیست. این موارد که شما به آن اشاره کردهاید هم خلاف قانون است و قطعا برای یک استان خطرناک است. نمیدانم چقدراین اخبار میتواند صحت داشته باشد ولی کسی که با این روش بخواهد بر کرسی استانداری تکیه بزند نظرش خدمت به آن استان و توسعه استان نیست. میطلبد که بحث نظارتی در وزارت کشور بیشتر شود و اگر موارد این چنینی باشد برخورد شود و قطعا اگر انتخاب استانداران به درازا کشیده شود این حاشیهها را تشدید میکند.