
بامدادجنوب- مريم خوئيني:
قرار است 40 نماینده به حوزههای مختلف مجلس شورای اسلامی اضافه شود. یک عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در خصوص اضافه شدن 40 نماینده، جلسات کارگروه تقسیمات کشوری کمیسیون شوراها برگزار شده است، گفت: در این جلسات موضوع افزایش تعداد نمایندگان بررسی میشود که بعد از اتمام تعطیلی مجلس این موضوع به کمیسیون شوراها میآید، پس از بررسی این موضوع در کمیسیون شوراها با مجامع نمایندگان استانی نیز جلساتی را برگزار میکنند، پس از بررسیهای لازم در کمیسیون، این موضوع در صحن مجلس پیگیری میشود.
علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: در حال حاضر 40 نماینده به حوزههای مختلف نمایندگان مجلس اضافه شدهاند و تنها هفت حوزه انتخابیه است که اختلافاتی در مورد اضافه شدن به تعداد نمایندگانشان وجود دارد که تکلیف آنها نیز مشخص میشود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به لایحه دولت در زمینه افزایش تعداد نمایندگان، گفت: دولت در زمینه افزایش تعداد نمایندگان لایحهای را به مجلس شورای اسلامی ارائه کرده است.
با این حال هنوز مسائل و مشکلات متعددی در این زمینه وجود دارد. از یک سو نظر کارشناسی مرکز پژوهشهای مجلس است و از سوی دیگر دیدگاه برخی نمایندگان که هر کدام میخواهند منافعشان حفظ شود. عدهای میگویند نباید حوزههای انتخابیه شکسته شود و به مقدار آن افزوده گردد، عدهای هم خواستار جدایی حوزهها هستند. با این حال هنوز هم رای و نظر نهایی در این مورد صادر نشده است.
در این میان شنیده شده است که یک نماینده نیز به حوزه انتخابیه بوشهر اضافه میشود. این در حالی است که پیش از این صحبت از تفکیک حوزه انتخابیه بوشهر، گناوه و دیلم بود. عبدالحمید خدری نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در گفتوگو با بامداد جنوب در این باره گفت: بحثی که اکنون مطرح می شود این است که قرار نیست در حوزه بوشهر گناوه و دیلم تفکیک صورت گیرد انشالله در دوره آینده حوزه اتخابیه بوشهر صاحب دو نماینده میشود. اتفاقی که امیدواریم به هماهنگی بین نمایندگان و همچنین توسعه استان کمک کند. مساله مهمتری که پیگیر آن هستیم مساله استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی است. بنده به همراه چند تن از نمایندگان بهدنبال تصویب این طرح در صحن علنی مجلس هستیم احتمال دارد بهزودی در دستور کار قرار گیرد.
بهگفته خدری با توجه به صحبتهایی که در این زمینه شده است میتوان گفت که نمایندگان و حتی هیاترئیسه مجلس نیز با این طرح موافق هستند.
گفتنی است هر طرحی مزیتها و معایبی دارد. گاهی مزیتهای یک طرح بر معایب آن میچربد و گاهی برعکس آن اتفاق میافتد و اصلا طرح به مرحله اجرا نمیرسد!
نماینده مردم بوشهر در پاسخ به این سوال که مزیتها و معایب این طرح چیست، گفت: بیشک این طرح باعث میشود نمایندگان کلانتر به مسائل بنگرند و دیگر به مسائل جزئی ورود نکنند و خودشان را درگیر هر اتفاق کوچکی نکنند. از سوی دیگر معتقد هستم این اتفاق به اتحاد میان نمایندگان استان کمک میکند، اتحاد و همدلی نمایندگان نیز توسعه استان را بهدنبال خواهد داشت. البته معایبی هم دارد. با کلانتر شدن وظایف نمایندگان امکان دارد که ارتباط نمایندگان با حوزه انتخابیه خود کم رنگتر شود البته با تلاش خود نمایندگان میتوان معایب را آن را به حداقل رساند و از این طریق خدمات بیشتری نیز به مردم ارائه داد.
گفتنی است مساله استانی شدن انتخابات مجلس در دورههای پیشین نیز مطرح شده بود. این طرح بارها در صحن مطرح شده و برای بررسی و رفع اشکالات به کمیسیون شوراها ارجاع داده شده بود اما در نهایت تصویب نشد.
اکنون به گفته عبدالحمید خدری این طرح به جدیت بیشتری در مجلس مطرح شده و ممکن است تا پایان سال جاری تصویب شود. اتفاقی که همه امیدوار هستند منجر به اتحاد و همدلی بیشتر مجمع نمایندگان استانها از جمله مجمع نمایندگان استان بوشهر شود و از سوی دیگر بر روی مسائل کلان استانی و کشوری تمرکز بیشتری شود و نماینده مجلس نیز خود را درگیر آسفالت یک کوچه در شهرستان نکنند.