bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۵۸۲۱
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۶ - ۱۳ تير ۱۴۰۱
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر از برگزاری برنامه «از تبار قلم» خبر داد؛
الهام بهروزی: روز قلم فرصت مغتنمی برای پاسداشت اهالی آن است؛ کسانی که با اندیشه‌ورزی و دغدغه‌مندی سال‌های زیادی از عمر خود را وقف نوشتن و پژوهش می‌کنند

الهام بهروزی

روز قلم فرصت مغتنمی برای پاسداشت اهالی آن است؛ کسانی که با اندیشه‌ورزی و دغدغه‌مندی سال‌های زیادی از عمر خود را وقف نوشتن و پژوهش می‌کنند و با نگارش آثار غنی و پرمحتوا به آگاهی مخاطبان خود در زمینه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، هنری و... می‌افزایند. بی‌شک اینان نقش شگرفی را در ماندگاری دانش و تمدن بشری ایفا می‌کنند.

با بررسی اجمالی تاریخ، مشخص می‌شود که نویسندگان، پژوهشگران و مولفان همواره با قلم خود جریان‌ساز بوده‌اند و در بسیاری از رویدادهای مهم تاریخی و همچنین شرایط بحرانی هدایت افکار عمومی را به دست گرفته‌ و توانسته‌اند در تکوین رویدادهای مختلف نقش‌آفرین باشند‌.

14 تیرماه که به نام روز قلم نامگذاری شده است، بی‌شک یاد و اهمیت نویسندگان و اهالی قلم را در ذهن ما پررنگ‌تر می‌کند که با نوشته‌ها و آثار خود به‌صورت پیوسته در آگاهی‌بخشی جامعه سهیم هستند. این روز اهمیت و جایگاه قلم را به همگان یادآوری می‌کند و جایگاه آن را از منظرهای گوناگون به‌رخ می‌کشد. بدیهی است اهمیت قلم تا بدانجاست که خداوند باری‌تعالی در قرآن به آن سوگند خورده و پیامبر اکرم (ص) در حدیثی مرکب آن را برتر از خون شهدا دانسته است. طبیعتا همه این‌ها نشان از جایگاه رفیق قلم و اهالی آن در دین دارد و در تاریخ هم پیدایش خط و کتابت برابر است با شکل‌گیری تمدن بشری. بنابراین می‌طلبد که در این روز بزرگ، از نویسندگان، پژوهشگران و مولفان دغدغه‌مند و بادانش آن‌گونه که شایسته و در خور شأن آن‌هاست، تقدیر و تجلیل به عمل بیاید.

خوشبختانه استان بوشهر هم در گستره خود نویسندگان و مولفانی را جای داده است که با قلم خود آثار ارزشی و پرمایه‌ای را در خصوص اقلیم، دین، فرهنگ، آیین و رسوم و... پدید آورده‌اند که در نوع خود کم‌نظیر و منحصربه‌فرد هستند و بدین‌طریق به توسعه فرهنگی استان افزوده‌اند. خوشبختانه در دو سه سال اخیر، برخی از دستگاه‌های فرهنگی استان به‌منظور پاسداشت جایگاه قلم و اهالی آن، همزمان با روز قلم از نویسندگان و مولفان ارزشمندی هم‌استانی در ویژه‌برنامه‌های مختلفی تجلیل می‌کنند که در این راستا اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان در دو سال اخیر قدم استواری برداشته است و در ویژه‌برنامه‌ای با عنوان «از تبار قلم» از یک نویسنده باتجربه و باسواد هم‌استانی تقدیر به عمل می‌آورد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر با اشاره به برگزاری ویژه‌برنامه «از تبار قلم» در روز 14 ماه در بوشهر گفت: این ویژه‌برنامه یکی از برنامه‌های شاخصی است که همزمان با روز قلم با رويكرد تجليل و قدردانی از فعالان قلم متعهد با موضوعات انقلاب اسلامی، دين و سبک زندگی برگزار می‌شود.

به گفته حیدر راهب، ویژه‌برنامه «از تبار قلم» با دعوت از روسا، ادارات و متوليان فرهنگي استان برگزار می‌شود. فرایند انتخاب نويسنده برتر در این رویداد فرهنگی براساس مولفه‌هایی مانند تعداد تاليفات ارزشمند و تاثيرگذار، مقبولیت وی در حوزه موضوعی، قابل اعتماد بودن، دغدغه‌مند و متعهد بودن به انقلاب و همچنین استقبال عموم از تألیفات او صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه اداره‌ کل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر در روز قلم سال گذشته از تلاش‌ و مجاهدت‌های علمی آقای عبدالکریم مشایخی تجلیل به عمل آورد و در سال جاری نیز با توجه به شاخص‌ها و معیارهای یاد شده از چهره برجسته دیگری تکریم خواهد کرد، افزود: افزون بر برگزاری ویژه‌برنامه «از تبار قلم» در مرکز استان، در سایر کتابخانه‌های عمومی شهرستان‌ها نیز همزمان با روز قلم برنامه‌های متعددی اجرا خواهد شد؛ البته در این مراکز فرهنگی برنامه‌های مختلفی در طول سال به‌طور مستمر و روزانه با هدف ترویج تولیدات و زایش‌های گرانبهای برآمده از این عنصر برگزار می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر درباره اهمیت روز قلم تاکید کرد: اهمیت روز قلم از ذات و تاثیر قلم برآمده است. بی‌تردید به قلم به صرف ابزار نوشتن و کتابت معمول نمی‌توانیم نگاه کنیم. چه از منظر تاریخی و چه مذهبی، جایگاه قلم با جایگاه عقل در انسان مرتبط است. اگر از منظر دین نیز به این عنصر نگاه کنیم، جایگاه قلم همین بس که قرآن و ارتباط پیامبر با عالم وحی با کلمه «اقرا» که مرتبط با کتابت و عقلانیت است، شروع می‌شود و جایگاه قلم بدان‌گونه است که خداوند بدان قسم یاد می‌کند.

وی در ادامه به اهمیت قلم از منظر تاریخی اشاره و تصریح کرد: بدیهی است با قلم و خط و ثبت تجربه، تمدن‌های بشری شروع شدند و پیشرفت‌های کنونی همه بر راس‌القلم شکل گرفته‌اند. طبیعی است چه در مکتب دینی و اسلامی و چه از منظر تمدنی و جایگاهمان در ارتقاء تمدن بشری به‌عنوان پیش‌قراولان تمدن ایرانی- اسلامی باید جایگاه قلم را ارج نهیم؛ چراکه مکتب اسلام برآمده از قلم است.

راهب همچنین با اشاره به اهمیت پاسداشت مقام اهالی قلم در جامعه گفت: همواره تقدیر از اهالی قلم و کتاب یکی از راه‌های معرفی الگوها به جامعه است که آثار ارزشمندی تالیف کرده‌اند؛ زیرا اهل قلم روان و روح جامعه را می‌سازند و سپهر فکری و روان جامعه از فکر و قلم آن‌ها ساخته می‌شود؛ بنابراین وقتی نویسندگان مورد حمایت و پاسداشت قرار می‌گیرند، قطعا در تولید فضای امیدبخش در جامعه موثرتر ظاهر می‌شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر با تاکید بر اینکه گرامیداشت سرمایه‌های انسانی و فکری جامعه در واقع گرامیداشت کل جامعه است و بی‌مهری به آن‌ها قطعا زیان‌بار خواهد بود، تصریح کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر و به‌ویژه دوره حاضر رویکرد مثبتی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نسبت به تجلیل از بزرگان و اهل قلم ایجاد شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر به نقش نویسندگان بومی در توسعه فرهنگی استان اشاره کرد و افزود: در چند سال اخیر خوشبختانه شاهد افزایش تالیفات نویسندگان بومی به‌ویژه در زمینه مفاهیم ارزشی بودیم که این موضوع قطعا در معرفی و ترویج فرهنگ اصیل اسلامی و انقلابی نقش بسزایی دارد. نویسندگان استان در این چند سال اقدام به معرفی شخصیت‌ها و مفاخر استان ازجمله شهدا و برخی علما کرده که این اقدام، فرصت و بستری عالی در معرفی گنجینه‌های انسانی و اخلاقی استان است. معرفی شخصیت‌های بزرگی چون علامه بلادی، شهید ماهینی و نادر مهدوی نمونه‌های از این الگوها هستند که با همت اهل قلم استان صورت گرفته است.

وی با اشاره به نقش نشست‌های کتابخوان در پرورش نویسندگان نوقلم یادآور شد: خوشبختانه نشست‌های کتابخوان برآمده از اراده و نگاه کلی کتابخانه‌ها برای شکل‌گیری شخصیت‌هایی است که بتوانند در مسیر قلم حرکت کنند و نویسنده شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان بوشهر در پایان تاکید کرد: شاید کمتر شاعر، نویسنده و اهل قلمی باشد که سالانه مهمان کتابخانه‌ها نباشد. در واقع رهگذر و مسیر تمام نویسندگان از مسیر کتاب و کتابخانه گذشته و خواهد گذشت. بنابراین خوشحال هستیم که زیر سایه قلم زندگی و کار می‌کنیم و تمام تلاش خود را به کار می‌بندیم که زمینه لازم را برای عموم مردم و اهل تحقیق فراهم ‌کنیم تا بتوانند از ثمره قلم بهره ببرند و تولیدی نو در افکنند.


نام:
ایمیل:
* نظر: