bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۲۳۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۹ - ۲۹ آذر ۱۳۹۴
در پی تصویب قطعنامه شورای امنیت درباره سوریه؛
برای نخستین‌بار طی چهارسال گذشته شورای امنیت موفق شد قطعنامه‌ای را با اجماع بین اعضای خود که در طول این سال‌ها درباره آینده سوریه و نقش رئیس‌جمهور این کشور اختلاف نظر داشتند، به تصویب رساند.
بامدادجنوب- سیدعلی موسوی: برای نخستین‌بار طی چهارسال گذشته شورای امنیت موفق شد قطعنامه‌ای را با اجماع بین اعضای خود که در طول این سال‌ها درباره آینده سوریه و نقش رئیس‌جمهور این کشور اختلاف نظر داشتند، به تصویب رساند.

با صدور این قطعنامه واشنگتن در جنگ خود برای سرنگونی بشار اسد در قبال روسیه که با عملیات خود در سوریه دست برتر در این پرونده را داشت، شکست خورد. واشنگتن تسلیم به این شد که تحقق سرنگونی بشار اسد بالاتر از توان و نیروی هم پیمانانش است و بنابراین ادامه لجبازی و ادامه جنگ تحت این شعار هیچ چیزی را تغییر نخواهد داد، بلکه منجر به ریشه دواندن گروه‌های تروریستی خواهد شد که پایگاه‌های آنها در سوریه به نقطه اتکای آنها برای جنگ در کشورهای غربی بدل شده است، 
بشار اسد از طریق ثبات هم‌پیمانان و مقاومت نیروها و ملت سوریه، برنده این جنگ دیپلماتیک شد و این در حالی است که پیروزی‌های رئیس‌جمهور سوریه در میدان جنگ نیز روز به روز بیشتر و بیشتر می‌شود.

قطعنامه چه می‌گوید؟
این قطعنامه که همان طرح صلح روسیه و امریکا درباره سوریه است هیچ بندی را که درباره سرنوشت بشار اسد صحبت کرده باشد، شامل نمی‌شود.
در قطعنامه جدید شورای امنیت مجددا بر پایبندی محکم به حاکمیت سوریه، استقلال آن و تمامیت ارضی این کشور تاکید شده است.
در قطعنامه شورای امنیت نسبت به ادامه رنج مردم سوریه نابسامان شدن وضعیت انسانی دردناک، ادامه نزاع و تاثیر منفی تروریسم بر ایدئولوژی رادیکالی آن در حمایت از تروریسم و نتایج مترتب بر بحران سوریه از جمله افزایش تعداد تروریست‌ها، همچنین تخریب‌ها در این کشور و افزایش رویکرد طائفه‌ای ابراز شده است. شورای امنیت خواسته خود را نسبت به این که تمامی طرف‌ها تمامی گام‌های لازم را برای حفاظت از غیرنظامیان صرف نظر از وابستگی‌های نژادی، دینی و مذهبی اتخاذ کنند، بیان کرده است در این خصوص تاکید شده که مسوولان سوری مسوولیت بخش اعظم این امر را برعهده دارند. همچنین تاکید شده است که هیچ راه حل همیشگی برای بحران سوریه جز از طریق روند سیاسی فراگیر با رهبری سوریه وجود ندارد، راه حلی که بتواند آرمان‌های قانونی مردم سوریه را برای اجرای کامل بیانیه ژنو 1 برآورده سازد. در این خصوص به تلاش‌های دیپلماتیک گروه بین‌المللی حمایت از سوریه برای کمک به پایان نزاع در این کشور ترغیب نشان داده شده است. از پایبندی گروه بین‌المللی نیز برای تضمین انتقال سیاسی تحت رهبری سوریه و در سایه روندی که سوری‌ها زمام آن را برعهده دارند، قدردانی شده است. همچنین بر مشارکت دادن زنان به صورت هدفمند در روند سیاسی تحت رهبری سازمان ملل تاکید شده است. این قطعنامه همچنین این هدف را مد نظر قرار داده است که گسترده‌ترین دامنه ممکن از طیف‌های مخالفان با انتخاب سوری‌ها دور هم جمع شوند و مردم سوریه تصمیم خواهند گرفت که چه کسی نمایندگی آنها را در مذاکرات به عهده خواهد داشت، مواضع مذاکراتی آنها را تعیین می‌کند تا این امکان برای آغاز روند سیاسی به وجود آید.

همچنین اشاره شده است که نشست برگزار شده، در ریاض در نهم تا یازدهم دسامبر 2015 در مقدمه چینی برای برگزاری مذاکرات با نظارت سازمان ملل جهت دستیابی به حل و فصل سیاسی درگیری‌ها بر اساس بیانیه ژنو 1 و دو بیانیه وین نقش داشته است و این درخواست از فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل به سوریه می‌شود تا اصلاحات نهایی را بر تلاش‌های ممکن صورت دهد.

بندهای قطعنامه
1- مجددا بیانیه ژنو 1 و دو بیانیه وین جهت تضمین اجرای کامل بیانیه ژنو به‌عنوان یک پایه و اساس برای انتقال سیاسی با رهبری سوریه و در سایه روندی که سوری‌ها زمام آن را برعهده دارند، تاکید شده است تا درگیری‌ها پایان یابد و در این بیانیه تاکید شده است که این مردم سوریه هستند که در مورد آینده کشورشان تصمیم می‌گیرند. 
2- از دبیرکل سازمان ملل خواسته شده است تا از طریق تلاش‌های فرستاده ویژه خود به سوریه از نمایندگان دولت سوریه و مخالفان برای مشارکت هرچه سریعتر در مذاکرات رسمی در خصوص انتقال سیاسی دعوت کند و اوایل ژانویه 2016 نیز به‌عنوان زمان آغاز مذاکرات تعیین شده است. 
3- به نقش گروه بین‌المللی به‌عنوان طرف اصلی برای به پیش بردن تلاش‌های سازمان ملل جهت سازش سیاسی همیشگی در سوریه اذعان شده است. 

4- بر حمایت از روند سیاسی با رهبری سوریه تاکید شده است که سازمان ملل آن را به پیش می‌برد و این روند ظرف مدت زمانی شش ماهه صورت می‌گیرد، حکومت معتبری را روی کار می‌آورد که شامل تمامی طرف‌ها می‌شود، بر مبنای طائفه‌گرایی نیست و جدول زمانی و عملی را برای تدوین قانون اساسی جدید تعیین می‌کند و همچنین حمایت خود را از برگزاری انتخابات آزاد و شفاف بر اساس استانداردهای بین‌المللی از نظر شفافیت اعلام می‌کند. این انتخابات ظرف 18 ماه با نظارت سازمان ملل برگزار می‌شود و در آن تمامی سوری‌ها از جمله کسانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، حضور می‌یابند. 

5- ارتباط مستحکمی میان‌آتش بس و آغاز روند سیاسی موازی برای اجرای بیانیه ژنو 2012 وجود دارد و بر لزوم پیشبرد هرچه سریع‌تر این دو مساله تاکید می‌شود. این آتش‌بس نیز به محض اولین گام نمایندگان دولت سوریه و مخالفان به‌سمت انتقال سیاسی با نظارت سازمان ملل و با تکیه بر بیانیه ژنو مصوب 14 نوامبر 2015 اجرائی می‌شود تا این مساله هرچه سریع‌تر انجام شود. 
6-از دبیرکل سازمان ملل خواسته می‌شود تا از طریق فرستاده ویژه خود و با رایزنی با طرف‌های مرتبط به تلاش‌ها برای تعیین راه‌ها و شروط آتش‌بس ادامه دهد و برنامه‌ریزی‌ها برای حمایت از اجرای آتش‌بس را دنبال کند و اعضای گروه بین‌المللی نیز در این خصوص گام‌های لازم را از جمله اعمال فشار بر تمامی طرف‌های مرتبط اتخاذ می‌کنند. 
7- بر نیاز به مکانیزیمی برای زیرنظر گرفتن آتش‌بس و تحقق آن و ابلاغ هرگونه نقض آتش‌بس تاکید شده است. 
8- مجددا از کشورهای عضو خواسته شده است تا از اقدامات تروریستی به ویژه اقدامات داعش و جبهه‌النصره و دیگر گروه‌ها و نهادهای وابسته به القاعده و دیگر گروه تروریستی ممانعت کنند.
تمامی مفاد بالا که به نفع محور مقاومت نیز به تصویب رسیده آغاز خواهد بود بر پایان اوئتلاف از پیش سوخته ترک‌ها و حکومت‌های مرتجع عرب.

نام:
ایمیل:
* نظر: