bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۵۱۸۸
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۳ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۵
در پی افزایش قیمت برخی خودروها؛
بازار خودرو طی سال‌های اخیر به‌واسطه افزایش قیمت و کاهش قدرت خرید مردم با رکود مواجه شده است.
بامداد جنوب: بازار خودرو طی سال‌های اخیر به‌واسطه افزایش قیمت و کاهش قدرت خرید مردم با رکود مواجه شده است. خودروسازان می‌گویند که همیشه در کنار قیمتی که برای محصولاتشان تعیین می‌کنند، شرایط بازار و مصرف‌کنندگان را نیز در نظر می‌گیرند اما چند وقتیست که قیمت خودرو بر مدار‌گرانی قرار گرفته و خودروسازان تصمیم گرفته‌اند، بی‌اعتنا نسبت به آنچه که در بازار می‌گذرد، قیمت‌ها را بالا ببرند. اکنون، قیمت کارخانه‌ای برخی مدل‌های خودرو گران شده و به تبع آن، بازار هم با اندکی اختلاف نسبت به این نرخ، قیمت را بالا برده است.
 این روزها خرید و فروش‌ها در بازار، کم‌رونق‌تر از گذشته شده و گرانی‌ خودرو شرایطی را فراهم کرده که به گفته نمایشگاه‌داران، افزایش قیمت‌ها منجر به تشدید رکود شده است. دو سالی هست که بازار خودرو رکودی عمیق و البته کم‌سابقه را تجربه می‌کند و بازار، طعم گرانی‌ها را بی آن‌که رغبتی برای خرید داشته باشد، به ذائقه مصرف‌کنندگان می‌خوراند. در حالی که هیچ زمانی سابقه استقرار چنین رکودی در بازار به چشم نمی‌خورده است.

در عین حال، چند وقتی است که خودروسازان تلاش دارند با طرح‌هایی که برای فروش‌های ویژه و اعتباری خود ارائه می‌دهند، بازار را به تحرک وادارند‌ اما مردم نیز به این فروش‌های ویژه بی‌اعتنا شده‌اند و دیگر صفی برای خرید در نمایندگی‌ها و یا جنب و جوشی برای خرید خودرو در همان ساعات ابتدایی طرح‌های فروش وجود ندارد.
جالب این جاست که خودروسازان نیز، هر خودرویی را وارد طرح فروش‌های اعتباری نمی‌کنند و شرایط را به‌صورت یکطرفه و بی‌توجه به خواست مشتری اعلام می‌کنند؛ به نحوی که خودروهای پرتقاضای بازار، هیچگاه در این طرح‌های فروش قرار نمی‌گیرد و همچنان، حاشیه بازار در مورد آنها وجود دارد؛ گویا خودروسازان سود خود را از بازار حاشیه‌ای برخی خودروها می‌برند و نیازی به فروش‌های ویژه برای این مدل‌ها ندارند.
این در شرایطی است که طی روزهای گذشته، سایپا قیمت برخی از محصولات خود را افزایش داده و ایران‌خودرو هم پیشتر با حذف برخی آپشن‌ها، عملا قیمت را بالا برده بود. حال در جدیدترین مصوبه و ابلاغیه گروه خودروسازی سایپا به نمایندگی‌های فروش، قیمت تیبا مدل SX با افزایش ۷۵۶ هزار تومانی به ۲۴ میلیون و ۸۵۶ هزار تومان رسیده است؛ همچنین قیمت سایپا ۱۵۱ مدل SE با رشد ۶۱۶ هزار تومانی، معادل ۱۸ میلیون و ۶۹۶ هزار تومان تعیین شده است.
کرمان موتور نیز قیمت محصولاتش را افزایش داد البته گرانی محصولات این شرکت تا هشت میلیون تومان بود. 

به‌دنبال آن مدیران‌خودرو نیز محصولاتش را به‌طور میانگین دو میلیون تومان گران کرده است. در این زمینه قیمت ام‌وی‌ام ۱۱۰ جدید به ۳۰ میلیون و ۹۵۴ هزار تومان، ام‌وی‌ام ۵۵۰ به ۵۳ میلیون و ۴۶۲ هزار تومان و ام‌وی‌ام ۳۱۵ جدید به ۴۴ میلیون و ۷۹ هزار تومان افزایش یافته است.
این شرکت قیمت محصولاتی که با برند چری عرضه می‌کند را نیز بین دو میلیون و ۷۰۰ هزار تا سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش داده است.

بازار، خودروهای گران را پس زد
آن‌طور که نمایشگاه‌داران خودرو مي‌گویند، این روزها بازار «امن و امان» است و مشتریان رغبتی به خرید، از خود نشان نمي‌دهند. به گفته آنها، این رکود از اوایل امسال گریبان بازار را گرفته و نمي‌توان پیش‌بینی دقیقی درباره آینده خرید و فروش خودرو در کشور داشت.
در این شرایط، فعالان بازار خودرو می‌گویند که گرانی این خودروها باعث تشدید رکود بازار و کاهش گرایش خریداران به این محصولات شده است.
به گزارش ایسنا، امینی فعال بازار خودروهای داخلی در این رابطه گفت: وقتی یک دفعه قیمت خودرو یک تا چند میلیون تومان گران می‌شود، مشخص است که بازار این خودروها را پس زده و خریداری نمی‌کند.

وی با بیان این‌که در سال‌های پیش با آغاز فصل تابستان به‌دلیل مسافرت‌های تابستانی فروش خودرو افزایش می‌یافت، خاطرنشان کرد: حال در شرایطی که تابستان امسال با رکود بازار خودرو همراه بود خودروسازان بی‌توجه به این رکود قیمت محصولات خود را افزایش دادند.
این فعال بازار خودروهای داخلی ادامه داد: این وضعیت در حالی است که چند هفته دیگر فصل تابستان تمام شده و مطمئنا با تشدید رکود بازار خودرو و کاهش بیشتر فروش مواجه خواهیم شد.
وی در پاسخ به این‌که در شرایطی که بازار خودرو راکد است چرا برخی خودروسازان قیمت محصولات خود را افزایش داده‌اند، خاطرنشان کرد: مطمئنا این شرکت‌ها موضوعاتی چون بالا بودن هزینه‌های تولید را بهانه افزایش قیمت‌ها قرار می‌دهند اما متقابلا مشتریان نیز معتقد هستند که این قیمت‌ها بالا و گران بوده و از خرید خودداری می‌کنند.
نام:
ایمیل:
* نظر: