بامداد جنوب: منطقه یا مناطق شکارممنوع در واقع به زیستگاههایی با ویژگیهای بارز گفته می شود که جمعیت جانوری آن ها به دلیل شکار بیرویه رو به کاهش است و از این رو نیاز به حمایت دارند. به همین خاطر و برای حفظ گونههای در معرض خطر جانوری و گیاهی برای مدتی محدود، به طور مثال حدود سه تا پنج سال، مناطقی را به عنوان مناطق شکار شناسایی میکنند. پیش از این در استان بوشهر منطقه کوهسیاه، منطقه كوه مند و منطقه شاهزاده ابراهيم – تنگ باهوش در محدوده شکار ممنوع قرار داشتند و اکنون رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان گناوه از پیگیری برای طرح ایجاد منطقه شکارممنوع شمال استان در شهرستان گناوه خبر داد.
به نقل از از روابط عمومی اداره کل محافظت از محیط زیست استان بوشهر، کامبیز عبدالهی در نشست با خبرنگاران شهرستان گناوه به مناسبت هفته محیطزیست گفت: هر سال از ۱۶ تا ۲۲ خردادماه بهعنوان هفته محیطزیست نامگذاری شده است که شعار امسال این هفته «سهم من در تداوم حیات» تعیینشده است.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان گناوه گفت: نامگذاری مناسبتهایی مانند هفته محیطزیست، بهمنظور آگاهسازی و حساس کردن هر چه بیشتر جامعه و عموم مردم نسبت به مسائل محیط زیستی و تلاش برای حفاظت از موهبتهای خدادادی در طبیعت ضمن بهرهبرداری مناسب از این موهبتها است.
وی با بیان اینکه برنامههای متنوعی بر اساس روزشمار این هفته و متناسب با موضوع آن از سوی سازمان و ادارات محیطزیست اجرا میشود، افزود: امسال به مناسبت هفته محیطزیست در شهرستان گناوه برنامههای متنوعی از سوی این اداره تدارک دیدهشده که برگزاری کارگروه پسماند، برگزاری مسابقه بین کودکان و نوجوانان پیرامون اهمیت جنگلهای حرا، نشست با دوستداران محیطزیست، سفر یکی از سفیران محیطزیست شهرستان با دوچرخه به دور کشور، پایش صنایع و مرکز معاینه فنی خودروها، برگزاری نشست با دوستداران محیطزیست در روستای چهار روستایی، دیدار فرماندار با کارکنان اداره و بازدید از آزمایشگاه و قول مساعد در پیگیری مسائل و مشکلات، نشست با رسانهها و دیدار با قضات دادگستری مرتبط با پروندههای محیطزیست با حضور رئیس دادگستری و دادستان از مهمترین این برنامهها است.
وی با اشاره به مهمترین فعالیتهای اداره محیطزیست شهرستان گناوه یادآور شد: در راستای اهداف سازمان حفاظت محیطزیست فعالیتهای این اداره نیز در حال انجام است که تشکیل کارگروههای پسماند، شناسایی صنایع آلاینده در سطح شهرستان، پایش صنایع خدماتی و تولیدی، بررسی و شناسایی شنا گاههای سالم و ناسالم، پایش تصفیهخانه و نظارت بر دفع اصولی زبالههای بیمارستانها، نظارت بر تصفیهخانههای بیمارستانهای گناوه و تشکیل کارگروههای مختلف از مهمترین موارد فعالیتها است.
عبدالهی در ادامه افزود: صدور مجوزهای استقرار و ارائه نظرات کارشناسی در مرحله بهرهبرداری از صنایع از فعالیتهای مهم اداره حفاظت محیطزیست است که طی سال گذشته در شهرستان گناوه ۵۰ مجوز استقرار و ۲۰ مجوز بهرهبرداری صنایع با نظر کارشناسان این اداره صادرشده است.
وی بیان کرد: صنایع آلاینده شهرستان برحسب آلودگی، آب، هوا یا خاک در هر چهارفصل و هر فصل یکبار مشخص و اسامی آنها به اداره کل حفاظت محیطزیست استان معرفی میشوند که در مرکز استان با تشکیل کارگروه صنایع آلاینده، تعیین نهایی صنایع آلاینده و اعلام جرائم و موارد قانونی بررسی میشود.
عبدالهی گفت: اداره محیطزیست شهرستان بر اساس وظایف خود تا زمانی که این صنایع آلاینده به استانداردهای موردنظر محیط زیستی نرسیده باشند پیگیریهای لازم را انجام و این صنایع را بهعنوان صنعت آلاینده محسوب میکند.
وی خاطرنشان کرد: کارشناسان این اداره بهطور مستمر از واحدهای آلاینده بازدید میکنند و صاحبان صنایع باید در مدت تعیینشده رفع آلودگی در قسمت مربوطه را به محیطزیست اعلام کنند که پس از نمونهگیری و آزمایشهای مجدد درصورتیکه به شرایط استاندارد رسیده باشند برای فصل بعد از لیست صنایع آلاینده خارج میشوند و اگر اقدامی برای رفع آلایندگی نکنند باز هم جز صنایع آلاینده محسوب شده و با تذکر، اخطار و جریمه مواجه میشوند.
وی گفت: از سوی دیگر درصورتیکه صنایعی در سطح شهرستان همه پارامترها و استاندارهای موردنظر محیطزیست را رعایت کند بهعنوان صنعت سبز معرفی خواهد شد.
وی با اشاره به وضعیت سایت دفن پسماند شهر گناوه گفت: با توجه به اهمیت ساماندهی سایت پسماند گناوه، نشستهای این کارگروه بهصورت مستمر برگزار شد که در نتیجه تعاملات و برنامهریزیهای انجامشده، طرح جامع مدیریت پسماند توسط شهرداری گناوه و معاونت اجرایی و مشاور محیطزیست شهردار گناوه، ارائه و مورد تأیید قرار گرفت و در حال حاضر در مراحل پایانی برای تعیین بودجه و پیمانکار قرار دارد.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست گناوه بیان کرد: با اجرای طرح جامع مدیریت پسماند، سایت پسماند استاندارد بر اساس پارامترهای محیط زیستی در گناوه ایجاد خواهد شد.
وی با اشاره به نظارت و مهروموم مراکز غیر مجاز جمعآوری ضایعات در سطح شهرستان گفت: حکم مهروموم این مراکز از سوی اداره محیطزیست اخذ و تاکنون حدود ۱۵ مرکز غیرمجاز مهرومومشده و سایر موارد نیز توسط شهرداری گناوه و کارشناسان محیطزیست برای معرفی این واحدها به مراکز قانونی در حال پیگیری هستند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان گناوه گفت: هر ماه حداقل یک بار، از عمق نیم و یک و نیم متری آب شناگاهها در ساحل گناوه توسط کارشناسان محیط زیست شهرستان نمونهبرداری میشود و در آزمایشگاه این اداره مورد پایش قرار میگیرند.
وی افزود: بر اساس نتیجه آزمایشها با شهرداری گناوه مکاتبه میشود تا با نصب پرچمهای آبی (محدوده سالم) و پرچمهای زرد (محدوده ناسالم) به مردم اطلاعرسانی شود.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شهرستان گناوه گفت: همشهریان و مسافرانی که قصد شنا کردن و استفاده از ساحل را دارند از حضور در نقاط آلودهشده که با پرچمهای زرد (محدوده ناسالم) مشخصشدهاند پرهیز کنند.
وی پیرامون اقدامات این اداره در راستای تکمیل شبکه فاضلاب شهرستان بهعنوان یکی از معضلات گفت: پیگیریهایی در راستای همکاری با اداره آبفا انجامشده است که در سال گذشته بخشی از طرح فاضلاب گناوه تکمیلشده و امسال نیز این کار ادامه دارد.
وی با اشاره به مشکل تصفیهخانه فاضلاب گناوه گفت: بارها این موضوع توسط اداره حفاظت محیطزیست مطرح و از طریق قانونی پیگیری شده است.
عبدالهی گفت: این اداره پیشنهاد افزایش حوضچههای جمعآوری آبهای فاضلاب را داده تا بتوان با گسترش این حوضچهها حجم فاضلاب سرازیر شده به تصفیهخانه را کنترل و اقدامات لازم بر این آبها انجام شود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیستن گناوه با اشاره به آخرین اقدامات انجامشده برای ایجاد منطقه شکارممنوع در شمال استان گفت: مکاتبات مربوط به ایجاد منطقه شکارممنوع شمال استان در شهرستان گناوه با اداره کل حفاظت محیطزیست استان بوشهر انجام شد که این پیشنهاد مورد استقبال قرار گرفت.
عبدالهی افزود: با حضور کارشناسان مربوطه مناطق مستعد ایجاد این منطقه در شهرستان گناوه مورد بازدید و بررسی قرار گرفت.
وی گفت: بر اساس آخرین پیگیریها طرح ایجاد منطقه شکارممنوع شمال استان در شهرستان گناوه در دست اقدام است که بهزودی نهایی خواهد شد تا بتوان منطقهای را در شهرستان بهعنوان «منطقه شکارممنوع» اعلام کرد.