bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۲۶۵۹
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۷ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۴
همه جناح‌های سیاسی که دل در گروه نظام دارند، به‌دنبال رقابتی سالم هستند تا بتوانند بدون پرده‌پوشی خود را در معرض رای مردم قرار دهند، مگر آن‌که از منظر خود در میان مردم و افکار عمومی، قافیه را باخته باشند که به دنبال پیروزی بر هر قیمت باشند.
دفاع رئیس‌جمهوری از مرزهای انتخابات و روایتی معترضانه از اتفاقاتی که در سپهر سیاست ایران در حال رخ دادن است، و همچنین برداشت او از مر قانون، از یک سو زمینه‌ساز موجی جدید از حملات دوباره‌ منتقدان به رئیس‌جمهور را به‌دنبال داشته و هم از سوی دیگر روزنه امیدی را در دل فعالان سیاسی به‌وجود آورده است.
همه جناح‌های سیاسی که دل در گروه نظام دارند، به‌دنبال رقابتی سالم هستند تا بتوانند بدون پرده‌پوشی خود را در معرض رای مردم قرار دهند، مگر آن‌که از منظر خود در میان مردم و افکار عمومی، قافیه را باخته باشند که به دنبال پیروزی بر هر قیمت باشند. بر همین اساس برخی فعالان سیاسی به جریان پیش رو امیدوار هستند. 
کمال‌الدین پیرموذن معتقد است؛ با توجه به رایزنی و تعامل بزرگان دولت و مجلس با اعضای شورای نگهبان در مورد رد صلاحیت‌ها و حضور سلایق مختلف در رقابت‌های انتخاباتی، منهای افراطیون، دو جناح اکثر کاندیداها باید خود را برای تبلیغات انتخاباتی آماده کنند.

او که با ایسنا گفت‌وگو می‌کرد، گفت: تردید ندارم شواری نگهبان عادلانه، با درک عمیق مسوولیت و اتخاذ حساسیت‌های لازم در جهت افزایش صلاحیت کاندیداها تصمیم لازم را اتخاذ خواهد کرد، موضوعی که رایزنی‌های شورای نگهبان نیز گواهی بر آن است.
شورای نگهبان اعلام احراز صلاحیت‌ها را به روز آخر موکول نکند
در همین حال حجت‌الاسلام رسول منتجب‌نیا با تاکید بر این‌که شورای نگهبان اعلام احراز صلاحیت‌ها را به روز آخر موکول نکند، گفت: در این شرایط، رئیس‌جمهور باید در راس همه به این مساله ورود پیدا کند و موضوع را با رایزنی با رهبری انقلاب و شورای نگهبان حل و فصل کند تا شور و نشاط انتخابات از بین نرود و شاهد مشارکت حداکثری مردم در صحنه انتخابات باشیم.

منتجب‌نیا تصریح کرد: پیگیری ردصلاحیت‌ها از چند طریق ممکن است؛ اول اعتراض قانونی که اکثر داوطلبان از این حق خود استفاده می‌کنند. دوم کمیته‌ای به نام رایزنی در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان تشکیل شده که آنها نیز در حال برقراری ارتباط با اعضا و شخصیت‌های مختلف هستند اما مهم‌ترین راهکار رایزنی‌هایی است که شخصیت‌های بزرگ مانند رئیس‌جمهور و امثال او خواهند داشت، چون این یک مساله جناحی نیست بلکه یک مساله ملی و سراسری است.

وی با اشاره به این‌که در سطح کشور تعداد انگشت‌شماری از اصلاح‌طلبان مشمول رد یا عدم احراز صلاحیت نشده‌اند، گفت: با این تعداد داوطلب اصلاح‌طلب که معلوم نیست در چه وضعی هم هست، چگونه می‌توان در رقابت‌های انتخاباتی شرکت کرد، حتی اگر همه آنها نیز رای بیاورند سی نفر در مقابل ۲۶۰ نفر از جناح مقابل بسیار کم است.
قائم‌مقام حزب اعتماد ملی با بیان این‌که اصل انتخابات براساس رقابت سیاسی است، افزود: متاسفانه بررسی‌های صورت گرفته اصل رقابت را زیر سوال برده است. مردم در این شرایط احساس می‌کنند کاندیدایی ندارند که وارد صحنه شوند و فکر می‌کنند کسانی را که سلیقه آنها را قبول ندارند، به آنها تحمیل کرده‌اند.

وی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به این‌که به استناد بند (1) و (3) ماده ۲۸ قانون انتخابات رد صلاحیت شده است، گفت: حتی مادر فرزند مرده نیز به این دلایل می‌خندد؛ یعنی بعد از ۵۲ سال حضور در انقلاب و ۵۰ سال کسوت روحانیت، امامت جماعت و نمایندگی باید به عنوان عدم اعتقاد و التزام عملی به اسلام، نظام و ولایت فقیه رد صلاحیت شوم؟ من در اعتراض خود نیز بیان کردم که زمانی که صحبت از ولایت فقیه، زندان و ترور داشت، ما طرفدار ولایت‌فقیه و نظام بودیم و عواقب آن را به جان خریدیم نه الان که طرفداری از ولایت‌فقیه می‌تواند پست و مقام در پی دارد.

از سوی دیگر عبدالله ناصری  فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز تاکید کرد: اصلاح‌طلبان دو برنامه اساسی را در دستور کار قرار داده‌اند، یکی پیگیری حقوق افراد رد صلاحیت شده و دیگر این‌که  تحت هر شرایطی در انتخابات شرکت می‌کنند و لیست خواهند داد.
ناصری با تاکید بر این‌که فضای تائید صلاحیت‌ها در این دوره شکل جدیدی است که حتی در سه دوره اخیر انتخابات مجلس آن را ندیده‌ بودیم، تاکید کرد: حتی نماینده رهبری در برخی استان‌ها نیز به عدم احراز‌ها اعتراض کرده است و درست نیست تحت عنوان عدم احراز صلاحیت، مانع حضور افراد توانمند در انتخابات مجلس شد.

مدیرعامل پیشین خبرگزاری ایرنا تصریح کرد: اصلاح‌طلبان منتظر هستند نتیجه نهایی تائید صلاحیت‌ها را ببینند و کارگروه تعامل و دیگر نیرو‌ها تلاش‌های خود را در روزهای گذشته افزایش دهند اما تلاش‌ها به این معنا نیست که با خوش‌بینی انتظار تائید همه نامزدهای اصلاح‌طلب را داشته باشیم.
در همین حال می‌توان گفت، این آش اینقدر شور شد که صدای برخی منتقدان را هم در آورد، چراکه نه تنها اصلاح‌طلبان بلکه هر کسی انتقاد کوچکی هم نسبت به برخی تندروی ابراز داشته نیز یا با گزینه رد صلاحیت مواجه شده و یا به او اعلام کردند، صلاحیت شما احراز نشده است!

در همین خصوص حسن غفوری‌فرد عضو حزب موتلفه گفت: هرچند معتقدم وظیفه نظارت بر انتخابات طبق قانون اساسی که نمایندگان در آن سوگند می‌خوردند، به عهده شورای نگهبان است اما مخالف رد صلاحیت علی مطهری برای انتخابات مجلس دهم هستم.
با این حال، برخی از نیروهای تندرو همچنان اصرار به حذف نیروهای اصلاح‌طلب دارند و معتقد هستند معترضان رد صلاحیت شده در کنار تروریست‌ها، نفوذی محسوب می‌شوند!
حال باید دید در این کار‌زار چه اتفاقاتی رخ خواهد داد. آیا دفاع حسن روحانی از مرزهای انتخاباتی جواب می‌دهد و شاهد حضور افکار و سلایق مختلف در این انتخابات خواهیم بود یا این‌که همچنان با یک فضای بسته و امنیتی مواجه خواهیم شد اما آنچه مسلم است، حضور پر شور مردم پشتوانه اصلی نظام است، بدون شک مردم نیز ترجیح می دهند که خود به انتخاب اصلح برسند. 


نام:
ایمیل:
* نظر: