bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۰۷۸۱
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۷ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۶
زمزمه‌های جدایی دو سازمان تربیت‌بدنی و ملی جوانان به گوش می‌رسد؛
وزارت ورزش و جوانان در ۸ دی‌ماه ۱۳۸۹ و پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در مجلس هشتم تشکیل شد. این سازمان عالی‌ترین مرجع رسیدگی به مسائل مربوط به ورزش و جوانان در ایران است اما داستان از ادغام این دو سازمان آغاز شد؛ ادغامی که نه کمکی به حوزه جوانان کرد و نه کمکی به حوزه ورزش.
احیای «امیدِ» جوانان با این جداییبامداد جنوب:
وزارت ورزش و جوانان در ۸ دی‌ماه ۱۳۸۹ و پس از ادغام سازمان تربیت بدنی و سازمان ملی جوانان در مجلس هشتم تشکیل شد. این سازمان عالی‌ترین مرجع رسیدگی به مسائل مربوط به ورزش و جوانان در ایران است اما داستان از ادغام این دو سازمان آغاز شد؛ ادغامی که نه کمکی به حوزه جوانان کرد و نه کمکی به حوزه ورزش. در حالی که حوزه ورزش و جوانان، دو مساله مهم در کشور است اما ادغام آنها با هم، چالش‌های بیشماری را پیش روی این دو سازمان باز کرد. ادغام این دو سازمان که اینک به بن‌بست خورده، زمزمه جدایی آنها شنیده می‌شود. بی‌شک مساله اختصاص بودجه برای بخش جوانان و ورزش یکی از مسائل مهم و چالش‌های پیش رو بوده که مانع دستیابی به برنامه‌ها و طرح‌های لحاظ شده در هر دو بخش بود.

در همین راستا، رئیس فراکسیون جوانان مجلس در نخستین همایش مجمع ملی سازمان‌های مردم‌نهاد با بیان این‌که دولت لایحه تفکیک بخش جوانان از ورزش را ارئه داده اما اگر به تصویب نرسد، طرحی در مجلس برای احیای سازمان ملی جوانان داریم که تا نیمه اول سال ۹۷ به نتیجه می‌رسد، گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد از دو منظر مردمی بودن و تلاشگر بودن اهمیت دارند، زیرا به صورت جمعی تحقق اهداف و برنامه‌های خود را در مدنی‌ترین و مردمی‌ترین قالب دنبال می‌کنند.
سید فرید موسوی با اشاره به این‌که سمن‌ها در سال‌های اخیر رشد مناسبی را تجربه کردند و دولتی مستقر شد که زمینه توسعه و پیشرفت سمن‌ها را مطرح کرد، افزود: توسعه سمن‌ها امر صرفا ملی نیست و در کشورهای توسعه یافته هم نقش فعال سمن‌ها را می‌بینیم. در صحنه‌های بین‌المللی سه بازیگر اصلی یعنی دولت‌ها، اقتصاد و نهادهای مردمی هستند که به عنوان بازیگران اصلی جامعه مدنی در حوزه‌های مختلف نقش إیفا می‌کنند. پاسخ به همه نیازهای کشور صرفا با تکیه بر دولت نمی‌تواند ثمربخش باشد.

به گفته وی، مفهوم توسعه امروز گسترده‌تر شده و توسعه پایدار مد نظر است و بدون مشارکت مردم این توسعه به دست نمی‌آید. اگر می‌خواهیم این مشارکت پایدارتر و مردمی‌تر باشد، سمن‌ها هستند. ‎بالفعل کردن استعداد و ظرفیت‌های انسانی است که با بهره‌گیری از این ظرفیت‌های انسانی که ممکن است به فراموشی سپرده شود، سمن‌ها می‌توانند این ظرفیت‌ها را برای ما داشته باشند. کشور ما با این قشر عظیم تحصیل‌کرده، مسوولیتی را برای ما دیکته می‌کند که حتما توسعه سمن‌ها را باید فراهم کنیم.
رئیس فراکسیون جوانان مجلس در ادامه با بیان این‌که با وجود فعالیت سمن‌ها هنوز بستر فعالیت آنها به درستی تعریف نشده است، گفت: باید نگرانی‌های نامربوط گاهی نسبت به حوزه سمن‌ها و جوانان برطرف کنیم و بستر پویایی و تحرک جوانان را فراهم سازیم.

موسوی گفت: برای پاسخ‌دهی به چالش‌های اساسی موجود در کشور باید از این ظرفیت‌های بی‌بدیلی که در اختیار ماست، بهره برد و می‌توان با تکیه بر همین جوانان برای رفع مشکلات آنان برنامه‌ریزی کرد و اگر امروز برای این چالش‌ها تدبیری نشود، مطمئنا این چالش‌ها چند سال بعد بسیار بیشتر می‌شود. کشور به قدری مسائل پیچیده خاص خود را دارد که جوانان برای رفع مشکلات، خود پیشنهاد دهند و راهکار ارائه کنند. استقبال می‌کنیم از ورود شما و از راهکارهایی که ارائه می‌کنید فراکسیون جوانان به جد به دنبال توسعه فعالیت سمن‌ها و جوانان است. ‎اگر سمن‌ها در این امر پیشرو باشند می‌توانیم شفافیت را در همه جای کشور مطالبه‌گری کنیم و این را به شکل یک فرهنگ جا بیندازید. ۳۷ نفر از همکاران در مجلس زیر ٤٠ سال هستند و در فراکسیون جوانان حضور دارند. سازمان برنامه در این برنامه به درستی اقدام نکرد و گلایه جدی داریم که بودجه مختص جوانان، اختصاص نیافت. این مسوول با بیان این‌که برنامه‌ای برای قانون منع استفاده از بازنشستگان ارائه کردیم اما به نحوی تلاش کردند تا این قانون به درستی اجرا نشود. دولت لایحه‌ای برای احیای سازمان ملی جوانان ارائه کرد که در مجلس از آن استقبال می‌کنیم. فراکسیون جوانان هم طرح دیگری برای آن ارائه کرد که اگر به هر دلیلی آن طرح به نتیجه نرسید، در نیمه اول سال آینده وضعیت سازمان ملی جوانان مشخص شود.

اقدامات شتاب‌زده و بدون تامل و تعمق همیشه دردساز و موجب فوت فرصت‌ها می‌شود. ادغام دو سازمان تربیت‌بدنی و ملی جوانان یکی از این اقدامات عجولانه بود که اکنون تبعات و پیامدهای این تصمیم شتاب‌زده گریبانگیر دولت شده است و اگر به زودی تدبیری برای آن اندیشیده نشود، فرصت‌سوزی‌های بیشتری رخ می‌دهد که گاه جبران‌ناپذیر است. حال باید منتظر ماند و دید که تلاش برای احیای سازمان ملی جوانان به کجا ختم می‌شود؛ مساله‌ای که شاید بتواند بخشی از مشکلات جوانان کشور از جمله، بیکاری و ازدواج را گره‌گشایی کند. دو مساله مهمی که به طور قطع بر کاهش آسیب‌های اجتماعی تاثیرگذار است.  

نام:
ایمیل:
* نظر: