bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۲۷۴۲
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۶ - ۰۱ مهر ۱۳۹۷
مدیرکل محیط زیست استان بوشهر؛
وضعیت هوا و آلودگی‌های محیطی در شهرستان‌های عسلویه و کنگان به‌گونه‌ای است که شرایط زندگی را برای بسیاری از مردم سخت کرده است. وزارت نفت هم به جای آن‌که در این مورد فکر درستی کند، مقداری پول جدا کرده و به استانداری بوشهر می‌دهد تا آنها نیز به هر شکلی که دوست دارند، خرج کنند.
وزارت نفت متولی سلامت هوا در عسلویه و کنگان شودبامداد جنوب: 
وضعیت هوا و آلودگی‌های محیطی در شهرستان‌های عسلویه و کنگان به‌گونه‌ای است که شرایط زندگی را برای بسیاری از مردم سخت کرده است. وزارت نفت هم به جای آن‌که در این مورد فکر درستی کند، مقداری پول جدا کرده و به استانداری بوشهر می‌دهد تا آنها نیز به هر شکلی که دوست دارند، خرج کنند. روزنامه بامداد جنوب در طول سال‌ها و ماه‌های گذشته بارها و بارها به این موضوع اشاره کرده و تاکید داشته که باید در این زمینه فکری اساسی کرد.

با این حال، به‌نظر می‌رسد سالانه میلیاردها تومان پول بی‌زبان با افتادن در دست استانداری بوشهر و مدیران بی‌برنامه آن، خرج برخی شهرهای دیگر می‌شود و ضرورت دارد وزارت نفت در این زمینه فکر اساسی‌تری کند. آلایندگی در شهرستان‌های عسلویه و کنگان به‌گونه‌ای است که بیماری‌های متعددی را در این دو شهرستان، به‌ویژه در عسلویه باعث شده است اما استانداری بوشهر به‌جای آنکه درآمد آلایندگی را برای ساخت بیمارستان‌های تخصصی برای درمان مردم این منطقه صرف کند، از آن به‌عنوان یک ابزار فشار برای وادار به اطاعت کردن شهرداری‌ها بهره می‌گیرد، درست مانند اتفاقی که در مورد شهرداری بندر گناوه رخ داد و مشخص هم نشد که بالاخره سرنوشت شش دستگاه خودروی پارس چه شد. البته دستگاه‌های نظارتی در این مورد ورود جدی‌تری هم ندارند وگرنه آنها باید از استانداری بوشهر درخواست کنند که با چه مجوزی حق آلایندگی و حتی مالیات ارزش افزوده را جای دیگری هزینه می‌کنید. در این مورد امید است با عوض شدن رئیس اداره بازرسی استان بوشهر که با قانون بازنشستگی باید از این مجموعه برود، اتفاقات بهتری را شاهد باشیم. 

نفت وارد عمل شود
با این اوصاف، مدیرکل محیط زیست استان هم در این زمینه حرف‌های متفاوتی برای گفتن دارد و بر این باور است که باید این وزارتخانه خود وارد کار شده و متولی سلامت هوا در این شهرستان‌ها شود. 
حسین دلشب در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا می‌گوید: باتوجه به تعدد تاسیسات مربوط به شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه پارس جنوبی برای تعیین میزان نقش این شرکت‌ها در آلودگی‌های زیست‌محیطی وزارت نفت متولی هوای محیط در عسلویه شود. وزارت نفت با تعین سهم انتشار آلودگی‌های زیست‌محیطی هر واحد نسبت به وضع مالیات آلودگی (مالیات کربن) به غیر از دیگر آلودگی‌ها اقدم کند.

به گفته مدیرکل محیط زیست استان بوشهر، این اقدام وزارت نفت و دریافت مبلغ مالیات کربن از شرکت‌های مستقر در پارس جنوبی و دیگر مناطق نفتی و گازی و اختصاص درصدی از این مبلغ به استان زمینه هزینه‌کرد برای مسائل بهداشتی، سلامت و محیط زیستی منطقه فراهم خواهد شد. برخی از واحدهای پتروشیمی و فازهای پالایشگاهی مستقر در پارس جنوبی به‌صورت فردی مشکل زیست محیطی ندارند اما اثرات تجمعی و ترکیبی واحدهای فعال در مکان جغرافیایی محدود باعث ایجاد اثرات تراکمی و ترکیبی شده است. هم اینک 24 فاز پالایشگاهی و پتروشیمی در مناطق یک و 2 پارس جنوبی فعال است و بیش از 20پالایشگاه و پتروشیمی نیز در دست اجراست.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر یادآور شد: وجود مناطق صنعتی متعدد وابسته به شرکت‌های نفت، گاز و پتروشیمی، این استان را در معرض ریسک بروز مخاطرات زیست‌محیطی و بهداشتی جدی قرار داده است. در صورت عدم وجود برنامه و هدف مدون و زمان‌بندی شده در جهت کاهش آثار سوء زیست‌محیطی از سوی مسوولان امر می‌تواند منطقه میزبان را با چالش‌های جدی‌تری روبه‌رو کند.

دلشب با تاکید بر این موضوع که مجاورت منطقه صنعتی پارس جنوبی با مراکز سکونت‌گاهی شهری و روستایی لزوم توجه ویژه به کاهش مخاطرات زیست‌محیطی منطقه و توجه جدی مسوولان وزارت نفت در جهت اجرای برنامه‌های مدیریت کلان کاهش انتشار آلاینده‌ها به منظور بهبود سلامت عمومی جامعه پیرامونی را متذکر می‌شود، تصریح کرد: از جمله این برنامه‌ها محاسبه انتشار آلاینده‌ها جهت به‌دست آمدن انتشار کل منطقه، تعیین ظرفیت اکولوژیست منطقه، انجام مطالعات ریسک بهداشتی مواجهه با آلاینده‌ها (جوامع پیرامون و کارکنان واحدهای صنعتی) و در نهایت وضع مالیات‌های آلایندگی همچون مالیات کربن و مالیات اکسید گوگرد اشاره کرد. به منظور اطلاع کامل از انتشار آلایندگی‌ها در مناطق بزرگ صنعتی و در جهت تدوین و اجرای برنامه‌های کاهش انتشار آلاینده‌ها از سوی مناطق صنعتی اقدام لازم انجام شود.

تاثیر منفی در زندگی مردم
پیش از این برخی از فعالان اجتماعی و مدنی در مورد تاثیر آلاینده‌ها در زندگی مردم این شهرستان‌ها گفته بودند. به باور آنها، شواهد و قرائن نشان می‌دهد که آلایندگی تأثیرمنفی در امید به زندگی در بین مردم داشته و مبتلایان به بیماری‌های صعب‌العلاج در این شهرستان منجمله سرطان و سقط جنین و بیماری‌های تنفسی رو به ازدیاد است. به باور آنها، باتوجه به استقرار ٢٠ سال از صنعت نفت در عسلویه، آیا وقت آن نرسیده که پروژه رفع آلایندگی آغاز شود؟ هیئت دولت به کرات برای معضل دریاچه ارومیه و همچنین برای گرد و غبار خوزستان جلساتی تشکیل می‌دهد، تا مشکلشان رفع شود اما سوال اینجاست که چند بار برای معضل رفع آلایندگی عسلویه، جلسه داشته است؟

آنها یادآور می‌شوند که البته در این زمینه کارهای محیط زیستی صورت گرفته است، که از جمله آن‌ها خاموش کردن فلر فاز اول پالایشگاه اول مجتمع گاز پارس جنوبی است اما این کار قطره‌ای از دریا است. البته هـیچکس منکر خدمات صنعت نفت در منطقه نیست، اما نیاز اساسی احداث بیمارستان نفت در شهرستان عسلویه است، چرا که در مرحله اول برای خود پرسنل صنعت نفت نیاز ضروری است و جامعه بومی هم می‌توانند از این خدمات بهداشتی ودرمانی استفاده کنند، تأسیس بنیاد پیشگیری از سرطان وهمچنین چکاب دوره‌ای ساکنین توسط صنعت نفت می‌تواند دیوار اعتماد بین ذینفعان (صنعت نفت و جامعه بومی عسلویه) را تقویت کند.

نام:
ایمیل:
* نظر: