bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۶۵۰۱
تاریخ انتشار: ۳۰ : ۱۳ - ۱۹ مهر ۱۴۰۳
بامداد جنوب: معاون آموزش دانشگاه سوره معتقد است که سلامت در حال اینستاگرامی شدن است زیرا شبکه‌های اجتماعی بسیار به آموختن نکات بهداشتی کمک می‌کنند اما این امر خطراتی برای مردم و نظام سلامت دارد.

بامداد جنوب: معاون آموزش دانشگاه سوره معتقد است که سلامت در حال اینستاگرامی شدن است زیرا شبکه‌های اجتماعی بسیار به آموختن نکات بهداشتی کمک می‌کنند اما این امر خطراتی برای مردم و نظام سلامت دارد.
یوسف خجیر در جریان همایش ملی درس‌آموخته‌های کرونا گفت: در سال‌های اخیر و به‌ویژه در دوران کرونا، شبکه‌های اجتماعی از حوزه سرگرمی فاصله گرفتند و به سمت ارائه خدمت پیش رفتند و ما در این راستا مطالعه‌ای انجام دادیم که هدف آن، بررسی نقش شبکه‌های اجتماعی در ارائه اطلاعات مربوط به‌سلامت بود‌.
وی ادامه داد: در دوران کرونا اینستاگرام در ارائه اطلاعات سلامت رتبه اول را به خود اختصاص داد و این باعث شد که ما مطالعه‌ای در سال 1401 انجام دهیم تا کارکردهای مثبت و منفی اینستاگرام در ارتقای سلامت کاربران را بررسی کنیم. بر این اساس مشخص شد که 47 درصد اطلاعاتی که مردم درباره کرونا داشتند از طریق شبکه‌های اجتماعی دریافت کرده بودند و رسانه‌های رسمی رتبه بعدی اطلاع‌رسانی به مردم درباره کرونا بودند.
وی افزود: دلایل استفاده از اینستاگرام برای سلامت شامل در دسترس بودن در همه لحظات، تنوع و به روز بودن اطلاعات سلامت و بهداشت، تعاملی بودن سلامت و ارتباط دو سویه بین کاربران، صرفه‌جویی در زمان و هزینه بوده است و به نظر می‌رسد سلامت در حال اینستاگرامی شدن است زیرا شبکه‌های اجتماعی بسیار به آموختن نکات بهداشتی درباره کرونا کمک کردند.
وی به مشکلات ناشی از اینستاگرامی شدن سلامت اشاره و تصریح کرد: اخبار نادرست و جعلی درباره کرونا در شبکه‌های اجتماعی بسیار زیاد است، همچنین شبکه‌های اجتماعی باعث خوددرمانی افراد شده‌اند و باعث می‌شوند مردم در مقابل تجویز پزشکان و مراجعه به مراکز درمانی مقاومت داشته باشند. مشکل دیگری که اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی به وجود می‌آورد درگیری‌های روحی - روانی است که ناشی از اعتیاد به فضای مجازی است. همچنین بی‌اعتمادی به حوزه سلامت، از کژکارکردهای اینستاگرام و فضای مجازی برای سلامت است.
معاون آموزش دانشگاه سوره با بیان اینکه هوش مصنوعی و فناوری‌های جدید در حال ورود به بازار است، خاطرنشان کرد: در آینده نه چندان دور این شبکه‌های اجتماعی و فناوری‌ها پیشرفت خواهند کرد. در همین راستا باید وزارت بهداشت به راه‌اندازی صفحات مجازی برای ترویج اطلاعات صحیح بین کاربران فضای مجازی اقدام کند. همچنین باید دولت بر صفحات فعال در حوزه سلامت، نظارت داشته باشد تا از ارائه اطلاعات غلط جلوگیری شود. در عین حال باید از نیروهای متخصص در تولید محتوا در حوزه سلامت در این صفحات استفاده شود.

نام:
ایمیل:
* نظر: