bamdad24 | وب سایت بامداد24

کد خبر: ۱۵۰۹۰
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۲۲ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۰
رئیس کمیته اپیدمیولوژی کرونای وزارت بهداشت در بازدید از بوشهر:
داود علیزاده: روز شنبه 23 خردادماه رئیس کمیته اپیدمیولوژی کرونای وزارت بهداشت به همراه هیاتی با هدف بررسی برنامه‌های مراقبتی استان بوشهر در خصوص کووید ۱۹ روز گذشته به بوشهر سفر کرد.

داود علیزاده

روز شنبه 23 خردادماه رئیس کمیته اپیدمیولوژی کرونای وزارت بهداشت به همراه هیاتی با هدف بررسی برنامه‌های مراقبتی استان بوشهر در خصوص کووید ۱۹ روز گذشته به بوشهر سفر کرد.

دکتر حمید سوری پس از بازدید از مراکز درمانی در جلسه‌ای با حضور مسوولان درمانی و بهداشتی استان بوشهر گفت: بیماری کرونا متأسفانه درد مشترکی است که حدود ۱۸ ماه است کشور را درگیر کرده که این فقط مشکل وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی نیست بلکه یک مشکل عمومی است که همه بخش‌های کشور را با چالش روبرو کرده است.

رئیس هیات بازدیدی وزارت بهداشت از استان بوشهر در خصوص اهداف سفر به بوشهر تصریح کرد: هدف از این بازدید بررسی برنامه‌های مراقبتی استان بوشهر در خصوص کووید ۱۹ بوده است.

به گفته وی متأسفانه بیماری کرونا تمامی ابعاد جامعه را درگیر کرده و مرگ‌ها و بیماری‌های ناشی از این بیماری باعث انتشار نگرانی در جامعه شده است و تلاش همه سازمان‌ها و دستگاه‌های درگیر در مبارزه با این بیماری جای تقدیر دارد ولی جایگاه وزارت بهداشت دراین‌بین بسیار مهم و حیاتی است.

دکتر سوری بابیان اینکه کشور ما در منطقه بسیار پرمخاطره‌ای هم از حیث بیماری‌های همه‌گیر هم حوادث طبیعی قرار دارد افزود: با توجه به ویژگی‌های خاص سه استان بوشهر، هرمزگان و خوزستان نیاز است این سه استان در تأمین سلامت مدیریت واحدی داشته باشند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به موقعیت کنونی کشور و برگزاری انتخابات تاکید کرد: از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ممنون هستیم که پروتکل‌ها را رعایت کردند و اگر جایی نواقصی وجود دارد خواهش می‌کنم مردم و ستادها و نامزدها دقت لازم را برای رعایت پروتکل‌ها به عمل آورند تا انتخابات از نظر سلامتی به‌درستی برگزار شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز دراین جلسه گفت: پاندمی کرونا پدیده‌ای بود که هیچ‌کس سابقه مدیریت چنین بیماری با این وسعت و مدت را نداشت و ما بر اساس دانش و تجربه‌های قبلی با این وضعیت روبرو شدیم.

دکتر سعید کشمیری در خصوص اقدامات انجام‌شده افزود: در بوشهر به‌محض اعلام مثبت شدن دو مورد بیماری در قم، روز بعد در خصوص این بیماری نشستی با تمام مسئولان مربوطه برگزار کردیم.

این مقام مسئول بیان کرد: در همان روزهای اول اعلام کردیم قبل از هر اقدامی حفظ جان پرسنل سلامت و مردم برای ما در اولویت قرار دارد به همین دلیل در روز اول بهمن‌ماه مدرسه را تعطیل کردیم.

دکتر کشمیری بابیان اینکه دقت نظرهای مجموعه دانشگاه علوم پزشکی بود که باعث شد استان بوشهر آخرین استانی باشد که از وضعیت سفید خارج شود گفت: در بوشهر از موج اول بیماری را به‌سلامت عبور کردیم؛ ولی متأسفانه به دلیل عادی انگاری که صورت گرفت، گرفتار موج دوم شدیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه حدود پنج ماه وضعیت بیماری در استان کاملاً در کنترل بود، افزود: متأسفانه با سفرهای عید نوروز ما وارد موج بعدی شدیم.

دکتر کشمیری با تأکید بر اینکه بالا بودن سواد سلامت در استان بوشهر نقطه اتکای ما در روند مبارزه با بیماری است افزود: بااین‌حال وجود اسکله‌های متعدد در استان بوشهر و ارتباط با خارج از کشور و همچنین مجتمع‌های بزرگ صنعتی مانند عسلویه و بازارهای بزرگ در گناوه و دیلم از چالش‌های مدیریت بیماری کرونا در استان است.

مشاور وزیر بهداشت نیز که در این جلسه حضور داشت گفت: ایران از نظر جغرافیایی جزو ۱۰ کشور مخاطره‌آمیز جهان است؛ بااین‌وجود متأسفانه برنامه‌های ما بیشتر برای بعد از مخاطره است و کمتر به پیشگیری از خطرات توجه شده است.

دکتر اسماعیل مطلق، با اشاره به موقعیت خاص استان‌های جنوبی افزود: سه استان بوشهر، خوزستان و هرمزگان به دلیل وجود دریا ویژگی‌های خاصی که دارند، لازم است برای مدیریت همه‌گیری بیماری نگاهی متفاوت به آن‌ها بشود.

در ادامه دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گزارش کاملی در خصوص اقدامات انجام‌شده از اول بیماری کرونا تاکنون و همچنین وضعیت فعلی بیماری ارائه داد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، هیئتی از وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشکی به‌منظور بررسی برنامه‌های مراقبتی در خصوص کووید ۱۹ از استان بوشهر بازدید کردند.

یادآور می‌شود که در این جلسه مسوولان دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان و خوزستان نیز به‌صورت مجازی حضور داشتند.

همزمان با این جلسه ، در روز شنبه سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا آخرین وضعیت بیماری کرونا و همچنین واکسیناسیون علیه این بیماری در کشور را تشریح کرد.

علیرضا رئیسی در حاشیه هفتاد و دومین جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که با حضور همه اعضا و ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد، گفت: در این جلسه به بررسی وضعیت بیماری در ایران و جهان پرداختیم. نوع مدیریت و دستاورد ما در مدیریت موج چهارم کرونا بررسی شد و مروری بر وضعیت سطح دنیا داشتیم به‌ویژه کشور هندوستان و سایر کشورهایی که دچار ویروس جهش‌یافته هستند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره وضعیت رعایت پروتکل‌ها در کشور گفت: وضعیت رعایت پروتکل‌ها در سطح کشور به حدود ۷۰ درصد رسیده است، اما باید بیش از این پروتکل‌ها رعایت شود.

رئیسی در ادامه درباره آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور خاطرنشان کرد: روند کلی کشور از نظر موج بیماری، روند نزولی است اما در استان‌های جنوبی و شرقی کشور درگیری‌هایی وجود دارد و آن روند نزولی در این استان‌ها مشاهده نمی‌شود و حتی در برخی استان‌ها روند بیماری افزایشی است. روند بیماری در استان هرمزگان هنوز یک‌روند صعودی دارد. بیماری در استان سیستان و بلوچستان هم هنوز صعودی است. حتی استان‌های کرمان و بوشهر نیز حتماً نیاز است که مراقبت‌های بسیار بیشتری را انجام دهند.

وی درباره آخرین وضعیت رنگ‌بندی شهرهای کشور گفت: امروز ۱۳ شهر قرمز در سطح کشور داریم. همچنین ۲۰۸ شهر نارنجی و ۲۲۷ شهر نیز در وضعیت زرد قرار دارند. ۳ شهر شامل شهرهای ایرانشهر، چابهار و نیک شهر در استان سیستان و بلوچستان و همچنین شهر پاوه در استان کرمانشاه و بقیه شهرهای قرمز مربوط به استان هرمزگان است و تنها مرکز استان قرمز نیز بندرعباس است. شهرهای بستک، بندرلنگه، بندرعباس، جاسک، حاجی‌آباد، رودان، پارسیان، قشم و میناب جزو شهرهای قرمز هرمزگان هستند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا همچنین درباره واکسن کرونا و روند واکسیناسیون در کشور تصریح کرد: فاز یک واکسیناسیون که شامل کادر بهداشت و درمان بود به اتمام رسید. به‌این‌ترتیب افراد بالای ۷۰ سال را در برنامه واکسیناسیون قراردادیم و برخی گروه‌های آسیب‌پذیر دارای بیماری زمینه‌ای نیز واکسینه شدند.

به گفته وی متاسفانه یک بدعهدی طبق معمول برای دریافت واکسن داشتیم که محموله ۳ میلیون دُزی که قرار بود دو هفته پیش به دستمان برسد، به دستمان نرسید و در این هفته قسمتی از آن به دستمان خواهد رسید. خبر خوب اینکه امروز یا فردا، بررسی آخرین نتایج فاز دوم واکسن ایرانی توسط کمیته‌های ناظر اعلام می‌شود. اگر موفق به اخذ گواهی شویم، می‌توانند مجوز مصرف اضطراری را بدهند تا از واکسن داخلی استفاده کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: کسانی که دُز اول واکسن را دریافت کردند و نوبت دز دومشان است، نگران نباشند و آخر این هفته تا هفته آینده دوز دوم واکسن‌ها را انجام خواهیم داد. همچنین بعدازاینکه تعداد قابل‌توجهی واکسن در تیرماه از واکسن داخلی و خارجی به دستمان رسد، روند واکسیناسیون و اعلام گروه سنی را خواهیم داشت.


نام:
ایمیل:
* نظر: